Basisschool De Ark wuift leerkrachten Greet (61) en Luc (62) uit met spetterend afscheidsfeest: “Deze job veertig jaar lang met hart en ziel gedaan”

Leerkrachten Greet Vandermeersch en Luc Calsijn waren onder de indruk van het mooie afscheid. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Leerkrachten Greet Vandermeersch (61) en Luc Calsijn (62) zullen hun laatste dag op basisschool De Ark niet vlug vergeten. Na een etentje met oud-collega’s werden ze onder begeleiding van de drumband van fanfare Nut en Vermaak en een delegatie van KSVK Maldegem naar school begeleid, waar een groot afscheidsfeest op het programma stond.

Na haar studies lager onderwijs ging Greet Vandermeersch begin de jaren tachtig aan de slag op De Kruipuit. Daarna trok ze naar De Ark in Strobrugge en sinds 1986 werkt ze bij De Ark Maldegem, waar ze ook zorgcoördinator was en de laatste drie jaar van haar carrière actief was als aanvangsbegeleider voor startende leerkrachten. “Lesgeven en kinderen helpen met problemen heb ik altijd heel graag gedaan”, zegt Greet, die met een heel goed gevoel terugblikt op haar carrière. “Ik kijk ernaar uit om wat meer tijd met onze kleinkinderen door te brengen, te lezen en het wat kalmer aan te doen”, klinkt het.

Blijven inzetten op kwaliteit

“Ik heb deze job veertig jaar lang met hart en ziel gedaan”, vertelt leerkracht Luc Calsijn, die op dezelfde dag als zijn collega Greet Vandermeersch met pensioen ging. “Het grootste deel van mijn carrière gaf ik les in het vierde leerjaar. Zowel met de leerlingen als de leerkrachten heb ik altijd een goede band gehad. Doorheen de jaren is er uiteraard veel veranderd. Zo kwam er voor leerkrachten veel paperassenwerk bij, wat niet bijdraagt tot de kwaliteit van ons onderwijs. Ook ben ik van mening dat leerlingen te veel gepamperd worden. De wereld waar ze later in terecht zullen komen, is immers geen speeltuin. We moeten blijven inzetten op kwalitatief onderwijs, zodat onze leerlingen klaar zijn voor de toekomst. Alles gebeurt vandaag de dag met de computer, maar soms is het niet slecht om nog eens terug te keren naar een aanpak waarbij echt geschreven moet worden, zodat die vaardigheid niet verloren gaat. Op dat vlak ben ik ook voorstander van drillen en herhalen”, vertelt Luc.

“Wat de plannen zijn, nu ik met pensioen ben? Ik zal zeker mijn bezigheid hebben. Zo kijk ik ernaar uit om wat meer tijd door te brengen met de kleinkinderen en mijn kinderen te helpen met allerhande werkjes. Verder zal ik nu ook meer tijd hebben om samen met mijn vrouw te fietsen en te wandelen, uit eten te gaan en eens een citytrip of ander reisje mee te pikken. Verder blijf ik ook actief bij KSVK Maldegem, waar ik sportief verantwoordelijke ben”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier