Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

We zien achteraan Juf Sien met dochtertje Ize, juf Margot met zoontje Gaston, juf Lieselot met zoontje Sef, juf Lisa-Marie met dochtertje Eléonore, zwangere Jolien en zwangere juf Tessa. Onder herkennen we meester Jonas Van D’Huynslager, echtgenoot van juf Sien en papa van dochtertje Ize, juf Isabelle met haar tweeling Olivia en Lucie in de armen. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.

“Eerlijk gezegd was het schooljaar 2023-2024 verre van een gemakkelijk jaar. In mijn school Mandelbloesem vond dit schooljaar een regelrechte babyboom plaats”, opent directeur van Mandelbloesem Ilse Vervaeck. “Liefst vijf juffen en één meester hebben er een baby bij. Daarbij komt nog dat er in de komende maanden nog eens baby’s op komst zijn. In tijden van acuut lerarentekort betekende dit gegeven voor mij een serieuze uitdaging als directeur. Organisatorisch was het voor de school haast dagdagelijks puzzelen”, zucht Ilse.

“Niettemin zijn we er geraakt en daarvoor wil ik langs deze weg het complete team bedanken voor het meedenken en zoeken naar oplossingen en vooral voor de steun die ze gaven aan nieuwe startende leerkrachten. Ook de ouders wil ik bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze stelden in onze school. We hebben steeds geprobeerd er het beste van te maken. Over enkele jaren verwelkomen we de acht bengeltjes van onze collega’s heel graag op school op weg naar de ‘inschrijvingsboom’.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier