Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Sabine De Zutter volgt Bert Declerck op als directeur van De Zessprong. © PDC
Redactie KW

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.

De keuze van het schoolbestuur is gevallen op Sabine De Zutter (50), die acht jaar een beleidsfunctie uitoefende in de Torhoutse oefenschool. “Ik was drie jaar halftijds zorgcoördinator en vijf jaar directeur van de school. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring die ik in mijn vroegere school opdeed me zal helpen om samen met het team van De Zessprong een mooi verhaal te schrijven. Een directeur kan immers pas goed functioneren als onderdeel van een team dat bereid is om samen te werken. Een van mijn stokpaardjes is een goede connectie opbouwen met de ouders. Het is belangrijk dat ook zij betrokken worden in het verhaal van onze school”, aldus de nieuwe directeur van De Zessprong.

Mooie uitdaging

“Ik kan niet ontkennen dat mijn laattijdige aanstelling geen ideale situatie is voor de school, maar in mijn contacten met de leraren merk ik ontzettend veel enthousiasme en goesting om aan een nieuw schooljaar te beginnen. Zelf zie ik de leiding van mijn nieuwe school als een mooie uitdaging. Ik laat mijn vorige school niet verweesd achter, want samen met mijn opvolger heb ik de start van het nieuwe schooljaar degelijk kunnen voorbereiden”, besluit de nieuwe directeur van De Zessprong. Sabine De Zutter volgt Bert Declerck op die terugkeert naar de klas. “We zijn Bert heel dankbaar voor wat hij in De Zessprong realiseerde, maar na de verplichte evaluatieprocedure voor tijdelijke personeelsleden heeft het schoolbestuur beslist om zijn mandaat niet te verlengen”, vertelt coördinerend directeur Sven Cnudde. “Met Sabine De Zutter hebben we gekozen voor iemand met heel wat ervaring. Na een doorgedreven selectieprocedure werd duidelijk dat zij de meest geschikte kandidaat is. Het schoolbestuur is ervan overtuigd dat De Zessprong in goede handen is.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier