Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

V.l.n.r.: burgemeester Dirk De fauw, Victor Maertens en Koby Pecceu van Chiro SPODD, schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem, Janne Van hijfte (Chiro SPODD), David Bukasa-Ntunu van de Rode Valken, Geerte Marreel van Jeugddienst Brugge en Paulien Mathu, landschaps- en tuinarchitect bij stad Brugge. © CGRA
Cesare Gregori
Cesare Gregori Medewerker KW

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Op het sportpark Tempelhof zijn vier jeugdbewegingen gevestigd, nl. KSA Kriko, KSA SPIKO, de Rode Valken en Chiro SPODD. Tijdens de zomervakantie maakt de vakantiewerking Kwibus gebruik van het domein en ook buurthuis ’t Meulentje houdt er zijn buurtfeest. “Dit is een veelgebruikte locatie, het is dan ook belangrijk dat jongeren kunnen ravotten rondom hun lokalen in een groene omgeving”, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier