NMBS wil masterplan opmaken voor herbestemming volledig stationsgebouw in Brugge

De gesloten lokettenzaal van het Brugse station. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

NMBS zal een masterplan opmaken voor de herbestemming van het hele stationsgebouw in Brugge. Tijdens de gemeenteraad maandagavond hekelde Pol Van Den Driessche (N-VA) de trein der traagheid in dit dossier.

Hoe zit het met het dossier van de inkomhal van het stationsgebouw? Die vraag opperde Pol Van Den Driessche (N-VA) tijdens de gemeenteraad. Recent heeft NMBS de lelijke afsluiting van de stationshal verwijderd en vervangen door een tijdelijke wand.

Dat bewijst volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) dat NMBS op aandringen van de Stad Brugge bezig is met dit dossier: “Inmiddels zijn de niet waardevolle meubels uit de lokettenzaal verwijderd en een aantal lekken gedicht.”

Wandschilderij

“NMBS heeft een marktbevraging gedaan voor de fixatie van het wandschilderij van René De Pauw. Maar er is meer nodig, voor de restauratie van het schilderij en de historische inkomzaal is het aanbestedingsdossier voor de aanstelling van een studiebureau gepubliceerd.”

“De Belgische Spoorwegen willen een masterplan opmaken voor het hele stationsgebouw. Een aantal administratieve diensten van NMBS verlaten dit gebouw, er komt veel ruimte vrij. Dat schept kansen voor buitenstaanders: handelszaken en horeca. Maar ook voor kantoren en diensten op de eerste verdieping van het gebouw.”

Toerisme Brugge

“Hoe dan ook, de oude inkomhal moet haar functie van wacht- en ontmoetingsruimte behouden. Met ook plaats voor Toerisme Brugge, die nu verloren zit in een hoekje van het stationsgebouw”, aldus Dirk De fauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier