Nieuwpoort maakt 50.000 euro vrij voor buitenschoolse kinderopvang

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

De gemeenteraad van Stad Nieuwpoort keurde een extra budget van 50.000 euro goed om de buitenschoolse kinderopvang extra te ondersteunen en uit te breiden.

Stad Nieuwpoort organiseert zelf buitenschoolse opvang, los van de eigen opvang die lagere scholen voorzien. Toch blijkt er na een rondvraag bij scholen en ouders van schoolgaande kinderen dat er nog onvoldoende opvang is. De scholen bekommeren zich vooral om de beperkte capaciteit door de kost van extra personeel en om de opvang langer open te houden. Het stadsbestuur wil daarom deze problematiek aanpakken met een investering van 50.000 euro.

“Hiermee willen we het tekort aan opvangplaatsen doen verdwijnen. We geven de buitenschoolse opvang meer budget, meer personeel en kunnen zo langere openingstijden aanbieden. Dat moet werkende ouders de extra ademruimte geven waar ze de voorbije jaren nood aan hadden”, reageert schepen voor Jeugd en Kinderopvang Bert Gunst (CD&V).

Hij hoopt ook dat alle scholen kunnen toewerken naar een gezamenlijke einduur voor kinderopvang. “Momenteel kunnen ouders hun kinderen op woensdag en vrijdag tot 19 uur ophalen in De Panger. Het zou fijn zijn als de scholen ook tot dit uur opvang voorzien”, aldus de schepen.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier