Nieuwe wind waait door Moorsleedse Missiewerkkring

Staand: Johan Hagymasi, Landa Vynckier, Marie-Christine Simoens, Gerrit Derory, Dina Denys, Bernard Schelpe, Mieke Vermont, Jaklien Ouvrein en zittend: Anette Maertens, Christiane Noppe, Carine Dedier en Gilbert Vynckier, vormen het comité. © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

De Moorsleedse Missiewerkkring organiseert dit weekend haar jaarlijkse Missiefeest. Sinds dit jaar is het bestuur van de vereniging versterkt met enkele enthousiaste mensen uit Dadizele. Binnen het Missiefeest valt dit jaar ook de jaarlijkse eucharistieviering ter ere van pater Constant Lievens.

Al jarenlang zet de Moorsleedse Missiewerkkring zich volop in voor paters die aan het werk zijn in het buitenland. Met de opbrengst van het Missiefeest van vorig jaar werden vorig jaar verschillende projecten in het buitenland gesteund. “We konden vorig jaar een mooi bedrag van 970 euro schenken aan het goede werk van zeven missionarissen en aan de breiclub van Moorslede”, aldus Bernard Schelpe van de Missiewerking. “Begin 2019 werd ook een project uit Dadizele supplementair gesponsord. “Het Missiefeest heeft reeds een jarenlange traditie achter de rug. Oorspronkelijk lag de organisatie van het evenement in handen van het klooster Ten Bunderen. Het klooster wou met de organisatie van het Missiefeest de missiezusters in de kijker zetten en fondsen inzamelen om de projecten van die zusters te steunen. Al snel werd het doel van het evenement uitgebreid: alle missionarissen van Moorslede en Slypskapelle werden gesteund. Binnen de Missiewerkkring engageerden zich mensen uit Slypskapelle en Moorslede.

Pater Lievenscomité

Begin dit jaar fusioneerden de parochies Sint-Martinus Moorslede, Sint-Theresia Slypskapelle en Onze-Lieve-Vrouw Dadizele tot een parochiale eenheid. “De missiewerking valt onder die parochiale eenheid. Sinds dit jaar zijn er dan ook vijf nieuwe, enthousiaste mensen uit Dadizele opgenomen in het bestuur van de missiewerking. Met een vernieuwde ploeg organiseren we komend weekend ons Missiefeest”, blikt Bernard hoopvol vooruit. De Missiewerkkring wil in de toekomst ook nauwer gaan samenwerken met het Pater Lievenscomité.

“Het doel van beide verenigingen is gelijklopend. Het publiek waar beide verenigingen zich op richten is grotendeels hetzelfde. Het gevaar voor concurrentie is niet denkbeeldig. Daarom hebben we beslist om op zoveel mogelijk gebieden heel nauw samen te werken. Deze samenwerking zal vermoedelijk uitgroeien tot een fusie”, aldus Bernard.

Vorig jaar organiseerden de Missiewerkkring, het Pater Lievenscomité en het Lievens-Vynckefonds, dat verbonden is aan het Roeselaarse Klein-Seminarie, samen de 125e verjaardag van het overlijden van de gekende Moorsleedse pater Constant Lievens.

“Deze samenwerking is ons zo goed bevallen dat we besloten hebben om in de toekomst de jaarlijkse eucharistieviering ter ere van pater Constant Lievens te laten plaatsvinden in het weekend waarin ook het Missiefeest plaatsvindt.”

Kaasbuffet

Op zaterdag 5 oktober beginnen de Missiefeesten om 17 uur met die eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. Daarna kan men in GC De Bunder genieten van een uitgebreid kaasbuffet. Op zondag serveert de Missiewerkkring in dezelfde zaal ‘s middags warme beenhesp. Kaarten hiervoor kosten 15 euro voor volwassenen, voor kinderen legt men 6 euro op tafel. Op maandag 7 oktober is er een boterkaarting in GC De Bunder. Tijdens de driedaagse is er ook een bar en worden verse pannenkoeken gebakken. (BF)

Info: Kaarten voor de maaltijden kunnen besteld worden via de nummers 051 77 84 65 of 056 50 49 78.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier