Nieuwe verkaveling in Lichtervelde verwijst naar jumelage

In de Ouderwijk worden straks 44 nieuwe woningen gebouwd. © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Vorig jaar werd op de gemeenteraad van 26 maart het tracé van de nieuwe verkaveling langs de Leysafortstraat goedgekeurd. Maandagavond werd de nieuwe naam voor deze verkaveling, die enkel langs diezelfde Leysafortstraat ontsluit, goedgekeurd.

De nieuwe verkaveling krijgt de naam Ouderwijk. De cultuurraad kwam met dit naamsvoorstel op de proppen. De gemeenteraad keurde deze unaniem goed. Ouderwijk verwijst naar de jumelage met Audruicq. Anderhalve week geleden werd nog het gezamenlijke jumelageproject voorgesteld aan kinderboerderij Den Ast. Deze focust op het historisch erfgoed van de cichoreiwortel. De chicorei-asten vormen een sterke link tussen Lichtervelde en de Communauté de communes de la Région d’Audruicq. Nu wordt de band dus nog iets strakker aangehaald met de naamgeving van deze nieuwe verkaveling, waar straks 44 nieuwe woningen komen.

Infobord

De cultuurraad gaf dan wel positief advies voor de naam Ouderwijk, weliswaar op voorwaarde dat er aan de toegangsweg van de verkaveling een infobord wordt geplaatst met duiding omtrent de naam. “Denken ze dan in de Franse regio ook eens aan Lichtervelde bij een volgende naamgeving”, liet N-VA-gemeenteraadslid Brand Perneel met een knipoog optekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier