Nieuwe uitbaters openen Belevingsbrasserie in Fort Napoleon in Oostende

We herkennen v.l.n.r.: Benny Van Vooren, Bart Tommelein en Margaux Rubbens. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Fort Napoleon in Oostende ondergaat grote werken. Na het museumgedeelte wordt nu ook het restaurantgebeuren onder handen genomen. De nieuwe uitbaters kiezen de kaart van de beleving en zetten ook in op kinderen.

De renovatie van het restaurantgedeelte verloopt in verschillende fasen. Nog tot 10 juli heet het restaurant ‘De Waanzinnige Bar’, gekoppeld aan de expo ‘De Waanzinnge Boomhut’, die tot die datum loopt in het Fort Napoleon. Vanaf dan komt er een pop-up en vanaf februari volgend jaar wordt, nadat alle werken afgerond zijn, het hele restaurant in gebruik genomen. Het zal de naam ‘Belevingsbrasserie’ krijgen. “Een deel van de gang werd al onder handen genomen, er werd een nieuwe keuken geïnstalleerd en ook ons zonneterras werd aangepakt”, vertelt Margaux Rubbens, die samen met Benny Van Vooren de zaak uitbaat.

Het Fort Napoleon staat bekend om zijn vele tentoonstellingen. Heel wat van die tentoonstelling zijn op kinderen gericht. “Met onze vernieuwde brasserie spelen we daarop in door een kindvriendelijk aanbod te bieden. Daarnaast zorgen we voor leuke activiteiten tijdens hun bezoek aan de brasserie. Niet onbelangrijk: vrijdag is het hier visdag en dat past perfect in het plaatje bij een stad als Oostende”, aldus de uitbaatster.

Voorlopig wordt het tweede gedeelte van het restaurant nog onder handen genomen, maar ruimte is er zat. Indien de ruimte binnen niet voldoende is, dan is er nog plaats op het ‘rooftopterras’, waar men een zicht heeft van 360 graden over Oostende, de duinen en de zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier