Langs de drukke Ieperstraat in Geluwe ging zaterdagmorgen de nieuwe slagerij en traiteurszaak Atelier Ambacht open en dat zorgde voor een ware volksoeloop.
Mathieu De Blick en Florien Beyls kochten de welbekende slagerij Geert & Carina. “We werkten samen in een slagerij in het centrum van Antwerpen”, vertellen Mathieu en Florien. Ze woonden in Brasschaat, Florien is afkomstig uit Moorslede waar haar vader Geert in de Dadizeelsestraat een kwaliteitsslagerij heeft.
Mathieu (26) is kok van opleiding, Florien (24) is sommelier. “Ik deed veel ervaring op in diverse restaurants in mijn streek”, vertelt Mathieu. “We leerden elkaar kennen in een vleesrestaurant waar Mathieu chef was”, verklapt Florien. Een slagerij is haar niet onbekend. “Ik deed immers weekendwerk in een slagerij”, vertelt ze.
Goede naam
“Twee jaar werkten we samen in een slagerij in Antwerpen en kregen daar heel mooie kansen om veel te leren”, aldus Mathieu. “Ondertussen deden we zelf al traiteur op verplaatsing.” Florien wilde terug naar West-Vlaanderen. “Omwille van mijn familie”, geeft ze aan. “Hier wonen mijn drie zussen en ik ben meter mogen worden.” (lacht)
De vader van Mathieu baat in Brasschaat al maar liefst 35 jaar lang een frituur uit. Het jonge koppel is ambitieus en ging dus op zoek naar een locatie om op eigen benen te staan. “In Antwerpen met een slagerij starten is heel moeilijk want er is daar veel toerisme”, vertelt Florien.
“We wisten niet dat slagerij Geert & Carina te koop stond. Via via kwamen we hiervan op de hoogte. Elders hadden we nog niks op het oog. We zijn komen kijken en keerden nog eens terug. We hadden direct een goede band met onze voorgangers. Het klikte direct. Slagerij Geert en Carina was een heel goede zaak en had een goede naam. We willen daarop verder bouwen.”
De ligging
“Geert en Carina zijn heel oprechte en lieve mensen, chapeau”, laat Mathieu zich ontvallen. “De ligging langs een grote baan vonden we heel belangrijk. En natuurlijk ook de mogelijkheden die er hier waren met dat pand. Eigenlijk starten we een maand later dan voorzien maar dat komt door het coronavirus. De firma voor de winkelinrichting lag wekenlang stil.”
“Tijdens de coronacrisis zijn we altijd positief gebleven”, geeft Florien aan. “Alleen met die ingesteldheid geraak je trouwens verder.” Atelier Ambacht zorgt in de sector voor een vrij unieke naam. “Van het ambachtelijke willen we een statement maken”, vertelt Florien. “We bieden gewone charcuterie aanbieden maar ook echte delicatessen.” “Onze grootste troef wordt vers vlees en traiteur, daar draait het hier om”, voegt Mathieu er aan toe. “We willen aan Geluwe een meerwaarde kunnen geven.”
Maandag dicht
De slagerij Geert & Carina ziet er totaal anders uit, ook de inkom is veranderd. “De gevel kleurt warm groen gecombineerd met wit”, vertelt Florien. “Binnen kleurt het wit en dat creëert ruimte.” Het jonge koppel ziet het alvast zitten. “We zijn niet vies van werken”, aldus Mathieu. “De Geluwnaren zijn heel blij en snakten er naar tegen dat het open ging. En bij deze een warme oproep middenin de coronacrisis : koop lokaal, dat is zo belangrijk.” (EDB)
Atelier Ambacht is gesloten op maandag en op andere dagen telkens open vanaf 7.30 uur. p>