Nieuwe revalidatiezaal geopend in Werviks ziekenhuis

Redactie KW

Vrijdagavond werd de nieuwe revalidatieruimte van de campus Wervik van het Jan Ypermanziekenhuis Ieper ingehuldigd.

Tevens gaf dokter Jan D’Hoore (80) als permanentie-arts de fakkel door aan de huisartsen Emmy Vanneste en haar echtgenoot Koen Vercaemer. De revalidatiezaal is van het gelijkvloers verhuisd naar de eerste verdieping waar zich ook de kamers van de patiënten bevinden. De afdeling telt vierentwintig bedden. Een deel van het vroeger Sint-Janshospitaal op de Steenakker werd een paar jaar geleden door het OCMW verkocht aan Jan Ypermanziekenhuis. Sedert de nieuwe start begin 2013 blijft de service dezelfde: patiënten die een langere revalidatie nodig hebben, worden behandeld door hetzelfde paramedisch en verpleegkundig team.

Medische problemen

Jaren geleden zette huisarts Jan D’Hoore zijn drukke praktijk in de Kruisekestraat stop. Hij bleef nadien wel instaan voor de medische permanentie in het Sint-Janshospitaal. Destijds namen Emmy Vanneste (38) en haar echtgenoot Koen Vercaemer (39) zijn praktijk over. Nu zijn ze in de Campus Wervik van het Jan Ypermanziekenhuis de opvolgers van Jan D’Hoore. “Om beurt lopen we langs om medische problemen op te lossen“, aldus de twee dokters. “Dat gaat van het tijdig opsporen van infecties en opvolgen tot medicatie bijsturen waar nodig. Elk probleem wordt door ons aangepakt. We vinden het een boeiende aanvulling op ons werk in de praktijk.”

Koen Vercaemer is tevens kapitein bij het vrijwillig brandweerkorps van Wervik. Zijn echtgenote is ook coördinerend arts in het woon- en zorgcentrum Mater Amabilis.

(EDB – foto Luc Vanthuyne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier