Nieuwe rennen in recyclagepark voor verloren gelopen honden in Oudenburg

Schepen van Dierenwelzijn Gino Dumon nam burgemeester Romina Vanhooren, gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert en schepen Jens Balliere mee. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

In het recyclagepark werden nieuwe hondenrennen geïnstalleerd om verloren gelopen honden of zwerfhonden tijdelijk op te vangen. “Het oude hok was aan vervanging toe. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om meteen twee rennen te voorzien en zo onze tijdelijke opvangcapaciteit te vergroten”, meldt schepen van Dierenwelzijn Gino Dumon.

Nieuw dierenasiel

“Als stadsbestuur ontvangen we regelmatig meldingen van verloren gelopen honden of van zwerfhonden op ons grondgebied. Als tijdelijke opvang voorziet de stad daarom in een schuilplaats bij het team Milieu van het recyclagepark. Het voormalige schuilhok was aan vervanging toe. De nieuwe opvanglocaties hebben voortaan een beter afdak en nieuwe schuilhokken”, licht schepen Dumon toe.

Als baasjes van verloren gelopen honden zich niet spontaan melden, beschikt Oudenburg over een samenwerkingsovereenkomst met het Blauwe Kruis van de Kust om de dieren eventueel permanent op te vangen. “We kijken uit om, met de komst van het nieuwe dierenasiel in Oostende, onze samenwerkingsovereenkomst te vernieuwen. Als stadsbestuur zijn we dan ook bereid om onze werkingsbijdrage opnieuw op te trekken naar 50 eurocent per inwoner. Toen onze verloren gelopen honden en katten niet meer in Oostende terecht konden, verminderde die bijdrage tot 30 cent”, besluit Gino Dumon.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier