Nieuwe Oudenburgse burgemeester wil trouwen op locatie mogelijk maken

Deze morgen gaven Fien Valcke en Simon Van Daele hun jawoord. Zoontje Cyriel en burgemeester Anthony Dumarey flankeren het kersverse koppel. (foto LIN)
Redactie KW

Vandaag stapten Fien Valcke en Simon Van Daele in het huwelijksbootje. Ze zijn het eerste koppel dat burgemeester Anthony Dumarey mocht trouwen. Het kersverse paar werd dan ook door de burgervader in de bloemen gezet.

Fien Valcke (26) en Simon Van Daele (26) wonen met hun tweejarig zoontje Cyriel sedert een viertal jaar in Ettelgem. Ze leerden elkaar via familie kennen. Fien is beroepshalve kleuterjuf en Simon werkt als baggeraar. “De attentie van de burgemeester maakt onze dag extra mooi”, zegt het koppel.

Dat het morgen de Internationale Dag van het Huwelijk is, wisten Fien en Simon niet. “Speciaal, want het feest voor onze trouw is pas morgen. Vandaag houden we het bij een uitgebreide receptie. Zondag gaan we met de familie eten.”

“Het is een voorrecht als burgemeester om in de week van de liefde mijn eerste huwelijken te mogen bezegelen”, acht Anthony Dumarey zich gelukkig. Deze namiddag mag hij trouwens al zijn tweede koppel in het stadhuis verwelkomen om hun huwelijk te bezegelen.

Extra kosten

Ook van de plannen van het nieuwe stadsbestuur om straks, na goedkeuring in de gemeenteraad trouwen op een andere locatie dan het stadhuis, wisten Fien en Simon nog niet. “Dat is echt een tof idee. Zelf zouden we het fijn vinden om onze trouwbeloften uit te spreken in het Romeins museum of zelfs in het Romaans kerkje van Ettelgem.”

Als andere locaties zullen de Witte Molen, het Abtspark en de bibliotheek in aanmerking komen. “Natuurlijk moet alles perfect geregeld zijn door de trouwers en staan ze ook in voor extra kosten. Momenteel kost trouwen bij ons 75 euro, een kleine receptie inbegrepen”, verduidelijkt de burgemeester die in de toekomst van de trouwceremonie iets uniek wil maken. “Ik heb daarvoor al samengezeten met de dienst burgerlijke stand.”

In Oudenburg vinden jaarlijks tussen de 40 à 50 huwelijken plaats.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier