Nieuwe opnames ‘Chantal’ gestart? Copycat Maaike zet Lo-Reninge op zijn kop: “Mensen bleven foto’s nemen”

Maaike Snaet als Chantal Vantomme en haar man David Thermote als sheriff Rik Cloedt voor het administratief centrum in Lo. Voor een dorpsspel kropen ze even in de huid van deze personages. © KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

In Lo werden zondagvoormiddag nabij het administratief centrum op de Markt twee figuren gespot die verdacht veel gelijkenissen vertoonden met inspecteur Chantal Vantomme en sheriff Rik Cloedt uit de politiereeks ‘Chantal’. Maar wie dacht dat de opnames van de derde reeks waren gestart, had het helaas verkeerd voor. Het bleek om een dorpsspel te gaan van de familie Snaet die op weekend was in de regio.

De zes afleveringen van de tweede reeks van de politiereeks Chantal, waarvan heel wat scènes werden opgenomen in en rond het administratief centrum in Lo, zitten erop. Zowat een miljoen Vlamingen zaten elke zondagavond voor de buis om de avonturen van inspecteur Chantal Vantomme en haar politieteam in Loveringem te volgen. Chantal zorgde blijkbaar ook voor inspiratie bij de familie Snaet die het voorbije weekend in de regio neerstreek voor een familiebijeenkomst.

Dorpsspel

Maaike Snaet en haar man David Thermote hadden de zondagvoormiddag namelijk een dorpsspel in elkaar gepuzzeld in het centrum van Lo. Ze kropen daarvoor in de huid van inspecteur Chantal Vantomme en sheriff Rik Cloedt. De familieleden moesten op zoek gaan naar de moordenaar van de burgemeester.

“Wij bleven de hele voormiddag op het plein”, zegt Maaike Snaet, die toevallig ook dezelfde voornaam draagt als Maaike Cafmeyer die de hoofdrol van Chantal Vantomme vertolkte in de reeks. “Het is echt een tof dorp om zulke dingen te doen. We werden meermaals aangesproken en gefotografeerd. Lo is duidelijk in de ban van Chantal. En het belangrijkste: de moordenaar van de burgemeester werd gevonden dankzij het speurwerk van de voltallige familie Snaet.”

Familieweekend

De familie verbleef in hotel Hinterland in Izenberge en bracht van daaruit onder meer een bezoek aan de Rabarberhoeve in Alveringem en het bezoekerscentrum van Jules Destrooper in Lo. “De familie Snaet is oorspronkelijk afkomstig van Lichtervelde”, besluit Maaike Snaet. “Mijn man en ik wonen in Kortrijk, maar er wonen ook familieleden in het Gentse en zelfs in Vilvoorde.”