Nieuwe locatie en naam voor Medisch Huis Oostende

Op de foto staat huisarts in opleiding Leonie Vande Vannet, dokter Guido Van Middelem en dokter Sofie Mazereel voor het nieuwe complex. Foto © Dany Van Loo.
Dany Van Loo

Onder de noemer Limani start Medisch Huis Oostende een nieuw en opvallend hoofdstuk in zijn 44-jarig bestaan. De bekende huisartsenpraktijk is verhuisd naar een indrukwekkend complex, perfect berekend op een verdere uitbreiding met aanvullende diensten.

“Ik ben er supertrots op dat ik deze investering van mijn jonge collega’s in een medische praktijk voor de toekomst nog kan meemaken” zegt dokter en stichter van Medisch Huis Oostende Guido Van Middelem.Onlangs nam de bekende huisartsenpraktijk met zes dokters, één dokter in opleiding en drie administratief medewerkers namelijk zijn intrek in een nieuw en opvallend complex in de Nieuwpoortsesteenweg 879.

44 jaar in Raversijde

44 jaar lang konden de vele patiënten van Medisch Huis Oostende terecht in de praktijk in Raversijde, maar de bekende huisartsenpraktijk nam onlangs zijn intrek in een nieuw en opvallend complex in de Nieuwpoortsesteenweg 879. Dokter Guido Van Middelem vestigde zich in 1980 samen met zijn echtgenote, die kinderpsychiater is, in een flatgebouw in Raversijde.

“Mijn vrouw had een verre oom die pastoor was in Raversijde, vandaar”, vertelt Guido Van Middelem. “Na tien jaar groeide de praktijk uit zijn voegen en werd het echt te druk. De keuze was simpel: afbouwen of uitbreiden. Het werd dat laatste. Als praktijkopleider heb ik jarenlang opleiding gegeven aan dokters in opleiding, iets wat bij ons trouwens nog altijd gebeurt. “

“Die samenwerking met jonge artsen en met universiteiten zorgde meteen ook voor frisse ideeën, ik bleef continu op de hoogte van de evoluties in en de opwaardering van de huisartsengeneeskunde. Ik zag meteen ook de noodzaak in van een efficiënte samenwerking, in het belang van de praktijk én de patiënt.”

En zo geschiedde. In de loop der jaren breidde de praktijk gestaag uit tot het indrukwekkend resultaat van vandaag: een uitstekende medische dienstverlening en dito zorg waar het team dokters en medewerkers dagelijks voor instaat.

Nieuwe naam

“Toch wel een uitdaging”, zegt Guido Van Middelem hierover. “Het is heel belangrijk dat je allemaal dezelfde visie deelt. Kortom: het moet klikken. Wat je vandaag ziet bij Limani – Grieks voor haven – is het resultaat van een gezamenlijk proces, ook wat het nieuw gebouw betreft.”

Eigen kabinet

“Onze vroegere locatie werd te klein en was niet zo praktisch”, vult dokter Sofie Mazereel aan. Zij is een van de dokters bij Limani die eveneens instaat voor de begeleiding van huisartsen in opleiding. “Het nieuwe complex stelt ons in staat om nog efficiënter te werken. Elke dokter heeft nu zijn eigen kabinet. Er zijn twee grote en comfortabele wachtzalen, maar met het oog op de toekomst is er ook een verpleegsterruimte voorzien. We hebben ook heel veel aandacht besteed aan toegankelijkheid en onder het gebouw ligt een grote parking. De flats waar wij tot recent een onderkomen hadden, worden verkocht”, vertelt Sofie Mazereel.

“Ik ben zo blij dat mijn levenswerk met deze realisatie van mijn collega’s voortgezet wordt”, zegt Guido Van Middelem. “Dit is een prachtige meerwaarde, niet alleen voor ons team, maar ook voor onze vele patiënten. Deze nieuwbouw brengt ons nog meer samen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier