Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

V.l.n.r. zien we buurtbewoners Martine Aneca en Xavier Walraet, gemeenteraadslid Sandrine De Crom, schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem, Dominiek Van Couillie van Openbaar Domein, Annemie Aerts, ontwerper bij Openbaar Domein en schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis. © CGRA
Redactie KW

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

De nieuwe hondenloopweide komt tegemoet aan de grote vraag die hiervoor bestaat in de Brugse binnenstad en Christus-Koning. De hondenloopweide is ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel of buggy.

Het terrein is eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer. Na onderhandeling kon Stad Brugge een overeenkomst sluiten voor het kosteloos gebruik van dit terrein. “Het werk is zeker niet af. Het blijft mijn ambitie om één loopweide in elke deelgemeente te realiseren”, vult schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis aan. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier