Nieuwe bezoekersbeleving dankzij ‘story tablets’ in Talbot House

Simon Louagie en Matthias Valcke © MD
Redactie KW

Talbot House, de soldatenclub in Poperinge uit 14-18, lanceert tijdens de pandemie een volledig nieuwe bezoekersbeleving: Tubby’s Story Tablets Mark II zorgt voor een geanimeerde virtuele gidsbeurt.

“De lockdown, net nadat er serieus geïnvesteerd werd in een nieuwe permanente tentoonstelling in de voormalige Concert Hall, sloeg ongenadig toe in de club”, zegt algemeen manager van Talbot House Simon Louagie. Een crowdfunding, mede dankzij de hulp van WOII-veteraan George Sutherland (98) die wandelde van Lijssenthoek naar Talbot House, zorgde voor de redding. Nu een half jaar later, pakt het levend museum ook uit met een nieuwe bezoekersbeleving in het historisch huis, Talbot House.

“De inhoud werd volledig in huis gemaakt, voor de technologie werd samengewerkt met onze lokale partner VIPC. Dit alles voor een bijzonder laag budget, zoals het een zelfstandige vzw in coronatijden betaamt. Bezoekers kunnen met een van onze Tubby’s Story Tablets een QR-code scannen waarmee ze filmpjes en andere info over een bepaalde ruimte kunnen oproepen. Zo krijgen ze een virtuele gidsbeurt door Tubby zelf aan de hand van quotes, door veteranen en een van onze vertellers. Ze krijgen originele foto’s te zien van de ruimte waarin ze zich bevinden en we brengen de sfeer terug tot leven. In totaal bieden we ruim 30 minuten aan filmpjes aan in het Nederlands en in het Engels. De ‘story tablets’ worden momenteel succesvol getest en gaan later deze week in roulatie. Deze ommezwaai werd op korte termijn gerealiseerd om onze bezoekers de kans te bieden om de verhalen van Talbot House te ontdekken”, aldus nog Simon Louagie. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier