Nieuwe basketbalring aan de jeugdlokalen in de Beernemse Beukendreef

Schepen van Sport Patricia Waerniers bij de basketring. © AVH
Redactie KW

De jeugdlokalen aan de Beukendreef in Beernem krijgen een nieuwe basketbalring. De vernieuwing kwam er op vraag van enkele bewoners. Mensen aanzetten tot sporten is een van de grootste doelstellingen die schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) dit jaar wil bereiken.

“Het is wel de moeilijkste bevolkingsgroep om aan te zetten tot beweging, dat geef ik gerust toe”, begint Waerniers. “Sportinfrastructuur voor mensen die al actief aan sport doen, is er al genoeg. Maar voor mensen die nog niet sporten, moeten we genoeg impulsen voorzien zodat ze dat wel kunnen doen”, gaat ze verder. Met behulp van kleine impulsen zoals een basketbalring, wil Waerniers daarin voorzien. “Mensen gaan sneller bewegen als er in hun buurt zaken zijn die hen daarbij helpen. Dat kan met kleine dingen zoals deze ring, het hoeft niet altijd veel te kosten”, vertelt de schepen.

Kleine ingrepen nodig

Sport op een laagdrempelige manier aan de burger aanbieden, is een van de speerpunten van het nieuwe beleid in hun meerjarenplanning. “Voor mensen met een lage socio-economische status zijn kleinschalige ingrepen belangrijk. Voor hen is het lidgeld van een club vaak te hoog“, zegt Waerniers.

Op vraag van burgers uit een andere wijk denkt de schepen ook na over het aanschaffen van een pingpongtafel. Bovendien wil ze in de toekomst ook wandellussen doorheen de publieke ruimte introduceren. “Zo kunnen we de mensen zeer gemakkelijk aanzetten tot bewegen. Bovendien kunnen we nieuwe inwoners zo hun omgeving leren kennen. Het belangrijkste doel is natuurlijk om de Beernemnaar uit zijn zetel te krijgen en hem aan te zetten tot sporten”, besluit Waerniers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier