Nieuw speelpleintje Binnenhof brengt Brugse buurt samen

Redactie KW

Het Binnenhof in Sint-Michiels krijgt een nieuw speelplein. “Picknickbanken, nieuwe aanplantingen met kruiden, planten en struiken zullen niet alleen het Binnenhof gezelliger maken, maar ook de buurt een plaats geven om samen te komen”, stelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. De werken starten in december.

De plannen vormen een opwaardering van het huidige voetbalveld. “We gaan het plein echt gaan inrichten en zullen een kleine heuvel inbouwen die vol met bloembollen zal geplant worden”, aldus Mercedes Van Volcem.

Het plein zal zo ingericht worden dat er niet alleen plaats is om te voetballen, maar ook om te picknicken en extra te genieten van een stukje groen in de stad. “Twee picknickbanken zullen mensen de gelegenheid geven om samen te komen in de buitenlucht. Er is ook rekening gehouden met extra warme dagen, een van de picknickbanken kan je verplaatsen uit de zon als dat nodig is”, gaat Van Volcem verder.

Nieuw speelpleintje Binnenhof brengt Brugse buurt samen

Er zullen twee grote plantenvakken voorzien worden met planten, struiken, bloembollen en siergrassen. Het voetbalveld krijgt ook extra bomen. “Het plein zal de buurt opwaarderen door een ontmoetingsplaats voor jong en oud te genereren. Daarbij is het weer een extra stukje groen in de wijk die het aangenaam leven maakt”, zegt Van Volcem nog.

Nieuwe grasmat

Er worden tien extra bomen en vier meerstammige struiken aangeplant. Het grasplein zal opnieuw ingezaaid worden na de heraanleg. Het pleintje zal afgesloten blijven tot de grasmat volledig aangegroeid is, vermoedelijk tot eind april.

Stad Brugge maakt 53.438 euro vrij voor het project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier