Nieuw concept voor verkiezing miss en prins Folklore in Lichtervelde

Welk koppel mag op zondag 6 september naast elkaar plaatsnemen tijdens de folklorefeesten? Dat weten we op vrijdagavond 4 september. (foto Kurt) © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

De folkorefeesten, een tweejaarlijkse hoogdag in Lichtervelde en omstreken, is dit jaar aan de 25ste editie toe. En voor deze jubileumeditie heeft het Folklorecomité een vernieuwing in petto. De verkiezing voor miss en prins Folklore wordt in een nieuw jasje gehuld.

2020 is in Lichtervelde het jaar van de muziek en daar haken ook de tweejaarlijkse Folklorefeesten hun wagonnetje aan. “We kozen voor een feestelijk thema ‘Lichtervelde klinkt”, klinkt het bij het comité dat de feesten organiseert. “Het is een mooie naam met een dubbele bodem. Enerzijds klinken we met de glazen op onze feesteditie en anderzijds is er het algemene thema muziek.”

Met mondjesmaat maakt het comité de invulling van het feestweekend bekend. De verkiezing van miss en prins Folklore op vrijdag 4 september krijgt een nieuwe invulling. Deze verkiezing gaat wederom door in OC De Schouw in de Statiestraat. “Omdat het vroegere concept voor de verkiezing de laatste jaren geen groot succes meer was, hebben we het reglement voor de verkiezing aangepast”, klinkt het. “De kandidaten komen niet langer op als koppel en worden niet langer verkozen door het grootste aantal stemmen te halen.”

Daarmee wordt terug gegrepen naar een formule die in het verleden al werd gehanteerd tijdens de verkiezing. Het comité dat de 25ste folklorefeesten organiseert roept mannelijke en vrouwelijke kandidaten dan ook op om deel te nemen. “De proeven zullen voor iedereen goed haalbaar zijn en zijn bedoeld om naast de selectie van de winnaars er ook een super leuke avond van te maken. Een werkgroep van vier leden van het dagelijks bestuur zal zich toeleggen op het vast stellen van de proeven, de overige leden weten van niets.”

Aparte duels

Mannelijke en vrouwelijke kandidaten nemen het apart tegen elkaar op. De dame die na zes proeven het hoogst aantal punten heeft, wordt miss folklore, de heer die na zes proeven het hoogst aantal punten heeft, wordt prins folklore. Op zaterdag en zondag zullen ze de hele dag met elkaar kunnen optrekken.”

“De ingeschreven kandidaten krijgen een euro per kaart (5 euro entreegeld) die ze verkopen. Zelfs al is er geen stemming, het zal toch wel belangrijk zijn dat ze hun achterban er bij hebben om hen aan te moedigen.”

Kandidaten kunnen zich inschrijven via josgoethals@hotmail.com. Inschrijven kan tot ten laatste 25 augustus. De verkiezing gaat gepaard met een fuif en er wordt ook een karaokeset voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier