Niet één, maar twee locaties met EK voetbal op groot scherm in Ruiselede

© BELGA
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Het EK-voetbalschema van poule E in Duitsland is gekend: op maandag 17 juni speelt België in Frankfurt tegen Slowakije om 18 uur, op zaterdag 22 juni in Keulen is Roemenië aan de beurt om 21 uur en op woensdag 26 juni speelt België in Stuttgart tegen Kroatië vanaf 18 uur. De échte fans kunnen de meest bewogen momenten volgen op groot scherm op twee plaatsen in Ruiselede.

Het EK voetbal in Duitsland komt eraan. Met gemotiveerde tegenstanders zoals Slowakije, Roemenië en Oekraïne gaan onze Rode Duivens het niet onder de markt hebben. Ze kunnen dus alle steun en supporters gebruiken en dat kan in Ruiselede ook comfortabel én op groot scherm. “Wij gaan voor het eerst een mega-groot scherm van vijf op drie meter plaatsen op de parkeerplaats vóór het café,” vertelt uitbater Sander Vuylsteke van café ’t Fonteintje aan de Tramweg 1A.

”Dat moet zowat de looks krijgen van een klein EK-dorp. Twee jaar geleden stak corona daar een stokje voor, maar nu gaan we ervoor. Een tent? Neen, dat doen we niet. We rekenen op goed weer! Neen, we gaan niet té zot doen, maar het belooft wel een gezellige boel te worden. De zaterdagmatch tegen Roemenië kan nog leuk worden én op een interessant uur. Maar die eerste wedstrijd op maandag? Ik weet niet of er dan veel volk zal afzakken. We zorgen in ieder geval voor randanimatie voor jong en oud en genoeg gadgets en hapjes, zoals beenhesp, braadworst en hamburgers. Bovendien komt er een dj voor een pré- en afterparty.”

Cava en wijn

Voor de derde maal zorgt ook basisschool De Kiem in de Pensionaatstraat 23 voor een zaal en een groot scherm. “Zoals tijdens de voorbije kampioenschappen verwachten we veel enthousiasme en veel sfeer”, lacht Mieke Janssens, voorzitter van het Oudercomité. “Opnieuw zijn het een vijftal papa’s die de organisatie in handen nemen, voor een bar en wat speciale biertjes zorgen, naast cava en wijn natuurlijk om gepast te kunnen vieren! Het evenement vindt plaats in de sporthal van de school, waar makkelijk zo’n 400 man binnen kan. Normaal mogen we toch rekenen op zo’n 200 fans. Vooral in juni, omdat alle wedstrijden op een interessant uur starten: 18 uur en 21 uur. We zullen zorgen voor voldoende stoelen en voor de kinderen worden er banken geplaatst. Iedereen is welkom één uurtje voor de wedstrijd begint.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier