Niels Destadsbader loopt samen met 3.346 deelnemers kerstcorrida in Deerlijk

Niels Destadsbader kwam enthousiast over de eindmeet. © MV
Redactie KW

De weersvoorspellingen en de zondagzon legden de organisatoren van de 40ste kerstcorrida in Deerlijk geen windeieren. Aan de inschrijvingstafel passeerden 3.346 deelnemers. Deze editie had het pand UZIEN als centrale plaats.

Er was een volledig nieuw circuit voorzien voor de deelnemers met meerdere doortochten in het centrum van de gemeente.

In de jongerenreeksen was de ‘happy together’ de uitschieter. Samen met een groep leerlingen van de organiserende scholen De Kim en Der Sam liepen 40 ‘bekende koppen’ mee. Onder hen boer Willem van de kinderboerderij, stichter van de corrida Maurice Deseyn, sponsor Nicolas Debusschere, Niels Destadsbader, burgemeester Claude Croes, krak van Deerlijk Fabrice Corbanie, schepen Matthias Vanneste, wijkburgemeester Casper Cotton en de kerstman.

Het grote loopwerk was weggelegd voor groepen voor de 5, 10 en 15 kilometer. Stuk voor stuk fel betwiste corrida’s. Viktor Leenaert (Deerlijk) werd winnaar in de 5 km voor Rubnen Cornelus (Brugge) en Hans Omey (St.-Eloois-Vijve). Bij de vrouwen waren de podiumplaatsen voor Julie Mulier, Liesbeth Verbiest (Wielsbeke) en Lisa Isebaert (Kortrijk).

In de tien kilometer was het Desselgem boven met Jonas Versteele en Thibaut op één en twee. Maurine Ricour (Bever) en Femke Deleu (Zonnebeke) waren de besten bij de vrouwen.

In de vijftien kilometer werd Aaron Decloedt (Sint-Andries) winnaar voor Ward Van Der Kelen (Geraardsbergen) en Arnoud Douterloigne (Anzegem). Tine Vandenborre (Oordegem) werd primus bij de vrouwen.

(MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier