Nick en Sabine bezorgen daklozen smakelijk feest

Sabine Cottereel en Nick Verhaeghe. © Kurt De Schuytener
Redactie KW

De Warmste Week is voorbij. Massaal veel goede doelen kregen steun en een hart onder de riem. Maar het warmtegevoel gaat verder bij Sabine Cottereel (51) en Nick Verhaeghe (53) van Sportcafé Heule. Voor de derde maal op rij schenken de uitbaters van het sportcafé Heule hun overschot van de feesttafel aan de nachtopvang in Kortrijk. Zo kunnen ze ook op een waardige manier kerstmis en nieuwjaar vieren.

Ieder jaar denken Sabine Cottereel en Nick Verhaeghe aan de daklozen en mensen die het minder goed hebben. “Waarom ze niet even verwennen met wat wij over hebben? Op kerstdag maakten we de daklozen al gelukkig met feestelijke overschotten. De mensen zijn ons daarvoor dankbaar”, zegt Sabine. “Op nieuwjaarsdag gaan we ze opnieuw verwennen. Iedereen is gelukkig. Wij met het schenken, zij met het krijgen”, voegt Nick eraan toe. De uitbaters zijn doeners. Ze praten weinig over armoede, maar zetten zich met daden in waar ze kunnen. “Voor ons is dat peanuts, maar voor de daklozen een culinair festijn. We worden stilletjes aan de hofleverancier van de nachtopvang.”

Kers op de taart

Sabine kan het niet over haar hart krijgen van voedsel weg te werpen. “We kunnen het beter weggeven dan het in de vuilbak te droppen. Waardig voedsel wegwerpen is een zonde. Er bestaan al initiatieven om voedsel te redden van container. Dat is positief en kunnen we enkel toejuichen.” Sabine en Nick vinden dat iedereen recht heeft op een waardig feest. “We moeten hun rekening niet maken. Dit zijn niet onze zaken.Dit zijn mensen die het al dan niet tijdelijk moeilijk hebben. Mocht ons dit overkomen, dan zouden we het ook appreciëren.” Met hun jaarlijks initiatief zetten Sabine en Nick een stap vooruit naar een betere samenleving. Ze hopen dat anderen hun voorbeeld volgen. “Het gevoel van mensen te kunnen helpen, is voor ons de kers op de taart. Als we een betere wereld wensen, dan moeten we er ook zélf iets voor doen”, besluiten de uitbaters van het Sportcafé hoopvol. (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier