Neem deel aan de Wandel-Mee-Dag in Spiere-Helkijn op 11 november

Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Naar jaarlijkse traditie organiseert het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn op 11 november de Wandel-Mee-Dag.

spiere-helkijn Naar jaarlijkse traditie organiseert het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn op 11 november de Wandel-Mee-Dag.

“Dit jaar verkennen we onze eigen gemeente en de landelijke buurgemeente Sint-Denijs”, vertelt Justine Leboeuf. “Je kan wandelen langs een van de drie uitgestippelde lussen: 5,5 kilometer, 14 en 20 kilometer. De routes worden pas bekend gemaakt bij het inschrijven. Voor de kortste afstand blijven we in Spiere-Helkijn. Voor de langere afstanden gaan we de gemeentegrens over. Iedereen krijgt een soort stempelkaart waar je bij 1 of 2 stops een appel en een drankje krijgt. Bij de korte route is enkel een stop voorzien in Spiere-Helkijn. Alle routes starten en eindigen aan cafetaria Michelsberg. Inschrijven kan enkel de dag zelf tussen 12 en 14 uur, eveneens in cafetaria Michelsberg. Deelnemers betalen slechts 2 euro per persoon, kinderen onder 12 jaar betalen 1 euro. Hiervoor krijg je een routebeschrijving, een appel en drankje en ben je verzekerd”, aldus Justine.

“Vanaf 16.30 uur is er muzikale ambiance in cafetaria Michelberg. Bij inlevering van je afgestempelde controlekaart maak je kans om een van onze drie prijzen te winnen. Die uitreiking zal rond 17.30 uur plaatsvinden”, klinkt het.

Divers publiek

“We mikken op de kortste afstand vooral op gezinnen met kinderen. Voor de langere afstanden is dit een divers publiek. Het blijft natuurlijk inschatten hoeveel deelnemers er zullen zijn. Op de voorgaande edities waren er gemiddeld 200 deelnemers. Veel zal natuurlijk afhangen van de weergoden. Zijn die ons gunstig gezind, dan rekenen we op een talrijke opkomst.”

“Onze volgende grote activiteit is ons Kerstconcert in de Kerk van Helkijn op 17 december. Daarover volgt later meer info”, besluit Justine Leboeuf. (ELD)

Alle info op www.spiere-helkijn.be/nieuws/11112023-wandel-mee-dag.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier