Nathalie Desplancke uit Middelkerke is Miss Sympathie

Nathalie Desplancke houdt een goed gevoel over aan haar Miss België-avontuur. © LC
Redactie KW

De 22-jarige Nathalie Desplancke waagde dit jaar haar kans op de Miss België-verkiezing. Daar sleepte de goedlachse Middelkerkse de titel van Miss Sympathie in de wacht. Haar levensmotto is niet voor niets: ‘Er altijd volop voor gaan’.

Voor Nathalie Desplancke was meedoen aan Miss België een droom die uitkwam. “Ik wist al heel snel dat ik ooit wou deelnemen aan Miss België. Ik herinner me nog de verkiezing van 18 december 2005. Mijn mama vertelde toen dat ze het mooiste meisje van België zouden verkiezen. Sindsdien heb ik alle edities nauwgezet gevolgd”, vertelt Nathalie Desplancke. “Ik besloot om me eerst volledig te focussen op mijn studies. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar voor vastgoedmakelaar aan de Hogeschool Gent. Nu ik bijna afstudeer en wat meer evenwicht heb gevonden bij het studeren, vond ik het tijd om mijn kinderdroom werkelijkheid te laten worden. Ik besliste om me in te schrijven voor Miss België.”

Miss Publiek

“Ik was heel blij om te horen dat ik geselecteerd werd als een van de kandidaten voor West-Vlaanderen. Vorige zomer nam ik deel aan de Miss Elegantie-verkiezing in De Panne waar ik als laureate eindigde en een roze scooter won. Dit zorgde er ook voor dat ik me rechtstreeks kon plaatsen bij de laatste zestig kandidaten. Toch wou ik me nog bewijzen voor Miss West-Vlaanderen. Daar werd ik verkozen als Miss Publiek. Als kandidate wordt je algemene kennis van België getest; ik behaalde een negen op tien. Daarnaast moest ik ook veel promotie voeren en naar sponsors zoeken. Mijn belangrijkste sponsors waren Agence Depoorter, waar ik afgelopen zomer een vakantiejob deed, en tearoom Riviera in Middelkerke. Voor ons goede doel Hope For children in Cambodja, één van de belangrijke pijlers van de verkiezing, deed ik een koekenverkoop.”

Bij de laatste dertig

“Voor de finale van Miss België werd de groep gehalveerd naar dertig kandidates. De organisatie liet weten dat ze de meisjes persoonlijk het goede nieuws zouden brengen. Ik had de hoop al bijna opgegeven toen ik een verlossend telefoontje kreeg van medekandidate Manon Vandemaele uit Waregem. Darline Devos (organisatrice van Miss België, red) was bij haar en vertelde me dat ik erbij was. Daarna volgde de persvoorstelling en kregen we het officiële rode lintje”, zegt Nathalie Desplancke.

Deelnemen aan Miss België waseen kinderdroom die uitkwam

Onvergetelijke week

“Een van de hoogtepunten was de reis naar Turkije. Het was best een zware week. We moesten er al vroeg opstaan om onze haren en make-up te laten verzorgen. Ik was die week bovendien snipverkouden. Op de dag van mijn individuele fotoshoot was het dan ook nog eens slecht weer. Toch was het een onvergetelijke week. Voor vele meisjes was ik een luisterend oor. Als er een probleempje was, probeerde ik hen altijd wat positieve energie te geven.”

Dagboek

“In de laatste weken voor de verkiezing werd vooral gerepeteerd voor de finale. Ik hield een dagboek bij van heel het avontuur. Ik heb alles mooi uitgeschreven. Het is een droom om dit dagboek misschien ooit op de markt te brengen. Ik startte eveneens een vlog op YouTube, waar iedereen mijn Miss België-verhaal samen met de andere meisjes kan herbekijken”, vertelt de kersverse Miss Sympathie. “Ik wil ook benadrukken dat deze verkiezing niet gebaseerd is op geld. Je hoeft geen geld uit te geven om mee te doen, enkel je volle overtuiging en goesting zijn nodig. Uiteraard ben ik wel wat meer gaan sporten en heb ik wat op mijn eten gelet.”

Toekomstplannen

“De dag van de grote finale op 12 januari voelde ik me vooral rustig en blij. Ik behaalde de top 20, en kreeg de titel van Miss Sympathie, waar ik enorm trots op ben. Toen bleek dat Elena Castro Suarez Miss België werd, was ik zo blij. Ze was mijn kamergenootje op reis. We weenden beiden van geluk. Ik ben de hele ploeg van Miss België als mijn tweede familie gaan beschouwen”, zegt Nathalie Desplancke. “Ik zal nu met alle plezier mijn opdrachten als Miss Elegantie De Panne en Miss Sympathie afwerken. Ik wil zeker ook nog fotoshoots doen. Verder heb ik plannen om een BIV-stage te volgen om ooit zelfstandig vastgoedmakelaar te kunnen worden. Tot slot wil ik mijn sponsors en mijn vrienden en familie, die me erg gesteund hebben, bedanken. Het was een fantastisch avontuur, waar ik vriendinnen voor het leven aan heb overgehouden”, besluit Nathalie Desplancke.

(RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier