Na vier jaar nog eens quizzen in Spiere-Helkijn met comedian Bert Kruismans

Presentator Bert Kruismans is tweetalig, ideaal dus voor een faciliteitengemeente. © gf
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op zaterdag 20 april organiseert de cultuurdienst van Spiere-Helkijn in de cafetaria van Sporthal Michelsberg een quiz met comedian Bert Kruismans. “Het was vier jaar geleden dan we nog eens een quiz organiseerden. Toen kon die op heel veel belangstelling rekenen. Ook nu hopen we op heel wat geïnteresseerden,” aldus Justine van de Vrijetijdsdienst van de faciliteitengemeente.

“Het concept is eenvoudig”, verduidelijkt organisator Justine Leboeuf, van de cultuurdienst Spiere-Helkijn. “Men vormt een team van vier personen en strijdt voor de titel van het ‘slimste team van Spiere-Helkijn’. Onze tweetalige comedian en quizpresentator Bert Kruismans begeleidt de kandidaten met humor door de knotsgekke quiz. Er is plaats voor maximaal dertig groepen. De inschrijvingen zijn net begonnen.”

“De quiz is geschikt voor zowel Franstaligen als Nederlandstaligen, wat belangrijk is als faciliteitengemeente. Een ploeg bestaat uit vier personen, waarvan twee teamleden uit Spiere-Helkijn komen of een aantoonbare band hebben met onze kleine gemeente. Vermeld bij de inschrijving jullie creatieve teamnaam en de namen van de deelnemers”, geeft Justine nog mee.

Het is niet eenvoudig om de carrière van Bert Kruismans in enkele zinnen samen te vatten. Hij startte zijn carrière als redacteur en presentator bij Studio Brussel, Donna en de VRT-Nachtradio. Hij schreef theaterteksten, columns en reportages, maar brak vooral door als stand-upcomedian.

De Allerslimste

In tv-kijkend Vlaanderen verwierf hij vooral bekendheid als De Allerslimste Mens Ter Wereld, een titel die hij won in 2011 en als enige combineert met die van Slimste Mens Ter Wereld. Zeven jaar lang was hij een vaste waarde in het satirisch tv-programma De Rechtvaardige Rechters op Canvas.

Bert Kruismans was ook te zien in het Franstalige programma Tournée Générale, uitgezonden op La Une en TV5 Monde. Hij is met zijn tweetaligheid de ideale persoon om deze quiz te presenteren. (ELD)

Inschrijven kan op https://www.spiere-helkijn.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier