Na hachelijk avontuur op El Volador in Bellewaerde: getroffen klassen krijgen gratis tickets

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

De klassen van de 23 leerlingen die vrijdagnamiddag zo’n drie uur vast zaten op de attractie El Volador in pretpark Bellewaerde in Ieper mogen zich elk aan 4 gratis tickets verwachten. Een compensatie van het park voor de ongemakken die het mechanisch defect en de evacuatie veroorzaakten. El Volador is nog altijd buiten gebruik.

Door een defect bleef de El Volador, een torenattractie op het Mexicoplein die ronddraait en ook heen en weer schommelt tot een hoek van 30 graden, vrijdagmiddag rond 13.30 uur op zo’ 15 meter hoogte hangen. De machine handmatig opnieuw aan de praat krijgen, lukte niet. De hulp van de brandweer moest ingeroepen worden om de 23 pretparkbezoekers die op dat moment op de attractie zaten naar beneden te halen. Het duurde in totaal zo’n drie uren vooraleer de laatste, Victor Van De Walle (19) van de Sint-Vincentiusschool uit Astene (Deinze), naar beneden kon worden gehaald.

Als compensatie biedt Bellewaerde de klassen van de getroffen leerlingen elk 4 gratis tickets aan. “Daar zijn we tevreden mee”, reageert Victor. “Vooral diegenen die niet vast zaten en vrijdag al een hele dag van het pretpark konden genieten (lacht).”

Ondertussen blijft de El Volador nog altijd buiten gebruik. “Er wordt hard gewerkt om het mankement op te sporen en het voorgoed op te lossen”, aldus woordvoerder Filip Vandorpe. “We willen er dit keer 100% zeker van zijn dat het zich nooit meer voordoet. Mogelijk lukt dat tegen komend weekend, maar zeker is dat nog niet.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier