Na de heisa: Fiberklaar wordt sponsor van Rock op het Plein in Wervik

Onderaannemers zijn onder meer bezig in de Ten Brielensesteenweg en zoals hier in de Menensesteenweg. © EDB
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

De afgelopen maanden zijn er heel veel klachten over de aanleg van de blauwe glasvezelkabel in opdracht van de firma Fiberklaar. Voor burgemeester Youro Casier (Vooruit) was de maat op een bepaald moment vol en werden geen nieuwe vergunningen meer afgeleverd. Ondertussen pakte Fiberklaar uit met een opmerkelijk charmeoffensief en worden ze sponsor van het muziekfestival Rock op het Plein, vrijdag 18 augustus op het Sint-Maartensplein in Wervik.

Het glasvezelnetwerk in opdracht van Fiberklaar biedt een snelle en stabiele ²verbinding. Hoofdaannemer Fiberklaar werkt overal met onderaannemers en daar wringt het schoentje. De afwerking laat te wensen over, tegels liggen schots en scheef en als je door Wervik (en andere steden) rijdt, zie je overal nog zaken die niet afgewerkt zijn. Bijvoorbeeld aan de woningen in de Emiel Gellyncklaan. Er is veel hinder en beschadigingen van het openbaar domein, voetpaden en voortuinen.

Fiberklaar zette eerder wegens veel klachten de samenwerking met één van de twee onderaannemers stop nadat de nieuwe vergunningen voor de aanleg van de blauwe kabel door de stad werden ingetrokken, tot alle klachten zijn opgelost.

Plaatselijke aannemer

De klachten werden tijdens de gemeenteraad al aangekaart door verschillende raadsleden. Jari Denorme (N-VA) vroeg naar de stand van zaken over onder meer de herstellingwerken. “Zowat 95 procent van de opmerkingen is opgelost”, zegt burgemeester Youro Casier. “De firma doet ondertussen een beroep op een externe maar plaatselijke aannemer (Vloeren Franky Pattyn, red.) die de werken opvolgt. Dat verloopt goed, naar ik verneem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier