N-VA vraagt ook verlichting op tweede deel van Stroroute in Moorslede

Gert-Jan Hovaere, Sigrid Vandenbulcke en Aäron Pattyn vragen extra verlichting op de Stroroute. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Tijdens de provincieraad vroeg provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (N-VA) uit Menen om het tweede deel van de Stroroute in Moorslede te voorzien van dimbare ledverlichting via sensoren. De afgelopen maanden dook tot drie keer toe een exhibitionist op in de omgeving van het Vierkavenbos. De man is nog niet bij de kraag gevat.

De Stroroute is tien kilometer lang en is de voormalige ‘spoorlijn 64’ tussen Roeselare en Ieper. In opdracht van de provincie kreeg de Stroroute drie jaar geleden een heuse opknapbeurt. Het eerste deel vanaf de stadsring van Roeselare tot aan de Roeselaarsestraat in Moorslede werd heraangelegd voor fietsers, wandelaars en ruiters

“Het onveiligheidsgevoel wordt aangewakkerd naarmate het donkerder wordt”, aldus Sigrid Vandenbulcke.

veldwachters

“Na schooltijd in de herfst en winter is het vroeger donker. Ook al door het invoeren komend weekend van het winteruur. Het eerste deel van de Stroroute is voorzien van verlichting. Dus is het toch ook logisch om het tweede gedeelte te voorzien van verlichting zodat passanten zich veiliger voelen bij valavond”, klinkt het.

“We hebben ook aangedrongen dat, naast de politie, de provinciale bijzondere veldwachters een extra oogje in het zeil houden. We hopen alvast dat er snel actie wordt ondernomen.”

Tijdens de vorige gemeenteraad in Moorslede kwamen de feiten ook ter sprake.(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier