"Die gemeentelijke 'cadeaubon' willen we omvormen tot een zogeheten hamsterbon", klinkt het bij de N-VA-afdelingen van Beernem en Oostkamp. "Met die bon kan je nu al producten of diensten kopen bij je favoriete handelaar die je dan na de crisis kan gebruiken. Mensen die geen boeken meer hebben, kunnen online een pakket bestellen bij de bibliotheek. Tevens pleiten we voor een campagne #beernemhelpt. Mensen die hulp nodig hebben, krijgen zo een vrijwilliger toegewezen. Tenslotte krijgt zorgpersoneel een attest waarmee ze voorrang krijgen in de supermarkt."

Babbelbox in wzc

"In de woonzorcentra zouden we graag een 'babbelbox' plaatsen, zodat bewoners via Skype contact kunnen hebben met hun familie", stelt Beernems fractievoorzitter Gijs Degrande. "En doordat de gemeentelijke dienstverlening in Beernem en Oostkamp momenteel noodgedwongen tot een minimum beperkt is, heeft een aantal medewerkers tijd en ruimte vrij. Deze medewerkers willen we inschakelen in een belronde. Zij bellen alle tachtigplussers in onze gemeente op. Hebben zij een hulp- of zorgvraag, dan wordt zo snel mogelijk gezorgd voor een oplossing."

"De bibliotheek kan zorgen voor voorleesmomenten via Skype en sociale media. De focus gaat daarbij naar de allerkleinsten, maar ook naar de oudere dorpsgenoten."

Verder pleit N-VA voor een overzicht van horecazaken die afhaalmaaltijden en/of thuisbezorging verzorgen. En een lijst van lokale winkels die een webshop hebben.

Burgemeester Jos Sypré (CD&V) van Beernem vindt de voorstellen van N-VA waardevol en stelt dat sommige al gerealiseerd zijn zoals de belronde naar de tachtigplussers. Ook voor burgemeester Jan de Keyser van Oostkamp primeert momenteel de volksgezondheid. "Maar ondertussen treffen we ook voorbereidingen om de lokale economie te ondersteunen. Deze uitzonderlijke situatie verdraagt geen partijpolitieke benadering. Dit is een tijd waarin we elkaar moeten vinden, over meningsverschillen en tegenstellingen heen." (GST)

"Die gemeentelijke 'cadeaubon' willen we omvormen tot een zogeheten hamsterbon", klinkt het bij de N-VA-afdelingen van Beernem en Oostkamp. "Met die bon kan je nu al producten of diensten kopen bij je favoriete handelaar die je dan na de crisis kan gebruiken. Mensen die geen boeken meer hebben, kunnen online een pakket bestellen bij de bibliotheek. Tevens pleiten we voor een campagne #beernemhelpt. Mensen die hulp nodig hebben, krijgen zo een vrijwilliger toegewezen. Tenslotte krijgt zorgpersoneel een attest waarmee ze voorrang krijgen in de supermarkt.""In de woonzorcentra zouden we graag een 'babbelbox' plaatsen, zodat bewoners via Skype contact kunnen hebben met hun familie", stelt Beernems fractievoorzitter Gijs Degrande. "En doordat de gemeentelijke dienstverlening in Beernem en Oostkamp momenteel noodgedwongen tot een minimum beperkt is, heeft een aantal medewerkers tijd en ruimte vrij. Deze medewerkers willen we inschakelen in een belronde. Zij bellen alle tachtigplussers in onze gemeente op. Hebben zij een hulp- of zorgvraag, dan wordt zo snel mogelijk gezorgd voor een oplossing." "De bibliotheek kan zorgen voor voorleesmomenten via Skype en sociale media. De focus gaat daarbij naar de allerkleinsten, maar ook naar de oudere dorpsgenoten."Verder pleit N-VA voor een overzicht van horecazaken die afhaalmaaltijden en/of thuisbezorging verzorgen. En een lijst van lokale winkels die een webshop hebben.Burgemeester Jos Sypré (CD&V) van Beernem vindt de voorstellen van N-VA waardevol en stelt dat sommige al gerealiseerd zijn zoals de belronde naar de tachtigplussers. Ook voor burgemeester Jan de Keyser van Oostkamp primeert momenteel de volksgezondheid. "Maar ondertussen treffen we ook voorbereidingen om de lokale economie te ondersteunen. Deze uitzonderlijke situatie verdraagt geen partijpolitieke benadering. Dit is een tijd waarin we elkaar moeten vinden, over meningsverschillen en tegenstellingen heen." (GST)