Muziek en dans brengen troost op Reveil in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op 1 november 2021 vindt Reveil Roeselare, na één jaar pauze, voor de vijfde keer plaats op de nieuwe stedelijke begraafplaats. Met ingetogen dans en intieme muziek brengt stad Roeselare troost aan wie rouwt na verlies van een dierbare.

2021 komt met de meest intense 1 november van de 21ste eeuw. Miljoenen mensen moesten afscheid nemen van een dierbare via een laptop.

Reveil is een non-profitorganisatie die bouwt aan een warmere rouwcultuur voor Vlaanderen. In de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar een warme verzamelplaats van duizenden verhalen die de wortels vormen van de stad.

Samen met lokale partners wilt Reveil Allerheiligen nieuw leven inblazen door op 1 november de begraafplaatsen van zoveel mogelijk steden en gemeentes rond zonsondergang onder te dompelen in een warme gloed van ingetogen muziek en lokale levensverhalen.

Reveil in Roeselare

In onze stad wordt Reveil ingevuld onder de luifel van aula van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat 399. Tussen 17 en 18 uur wordt een warm eerbetoon gebracht met muziek en dans. Een ingetogen moment waarbij troost en verbondenheid centraal staan en waarmee we als stad een signaal willen geven dat niemand wordt vergeten.

De leerlingen van de pré-compagnie van de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten werken sterk choreografisch, conceptueel en experimenteel. Doorheen het jaar wordt er aan meerdere dansstukken gewerkt. Leerlingen worden hier sterk gestimuleerd om zelf creatief om te gaan met bewegingen en krijgen zo ook een beeld van hoe een choreografie tot stand komt. Onder leiding van Adelien Vannecke en Liedewei Verbelen wordt speciaal voor Reveil een choreografie uitgewerkt. Daarna verzorgt Bearfeet, met onder andere Roeselaarse wortels een intieme set. De tederheid van de cello neemt je mee in prachtige harmonie. Laat de gitaren en hun zachte stemmen, je troost brengen.

Meer info: www.reveil.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier