Mug-heli landt voor SOULmates in Loppem

© foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na een tussenstop in Wenduine voor de kinderen van de basisschool Heilig Hart, landde de mug-heli donderdagnamiddag ook even op het grasveld naast de Sint-Maartensschool in Loppem.

Het kinderkoor SOULmates, onder leiding van juf Lies Degroote, werkte immers mee aan de single ‘Geef je hart’ die de Loppemse vrijwilligersorganisatie Heart for People in het kader van de Warmste Week opnam te voordele van de mug-heli. “We hebben het lied samen met de kinderen ingezongen in The Globe, de Loppemse muziekstudio’s van Patrick Hamilton. Het kinderkoor is ook van hier en zo werd dit een op en top Loppems project. Het leeft enorm in het dorp”, zegt bezieler Stefaan Vandaele.

Per verkochte single gaat er 5 euro naar de Warmste Week. “En het is een hit in wording: het nummer staat al op dertien in ‘de Vlaamse 40’ van Ment TV, en haalde ook de Vlaamse top 50 van Radio 2”, aldus Vandaele. Heart for People organiseert komend weekend een driedaagse in het Kasteel van Loppem met onder meer een seniorennamiddag, en jongerenfuif en een foodtruckfestival.

De opbrengst hiervan gaat ook naar de mug-heli. “Vorig jaar hebben we ook iets gedaan ten voordele van de Alzheimer Liga. Ons evenement bracht toen ruim 30.000 euro op, en dat gaan we dit jaar overtreffen om de mug-heli in de lucht te houden”, klinkt het vastberaden.

De kinderen van SOULmates staan komende zondag ook nog op het podium voor een ander goed doel. Dan brengen ze in de parochiezaal van Loppem vier warme kerstconcerten ten voordele van het Onthaal- en Oriëntatiecentrum De Zandberg in Varsenare. Er zijn wel enkel nog tickets voor het concert om 20 uur. Info: soulmates8210@gmail.com of 0485 06 46 80 (Lies Degroote).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier