Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting

Volgend jaar vangen in de drukke Molenstraat wegen- en rioleringswerken aan. (foto EDB)
Redactie KW

Volgend jaar vinden wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat in Wervik plaats. Het gaat om een gewestweg. De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor de plaatsing van aangepaste verlichting.

Naar aanleiding van deze werken wenst het stadsbestuur de openbare verlichting tussen de Steenakker en de Geluwestraat te vernieuwen. Ondertussen werd aan Fluvius gevraagd om hiervoor een lichtstudie op te maken. Aan het studiebureau Cnockaert is gevraagd om te zorgen voor een unieke verantwoordingsnota. Via de samenwerkingsovereenkomst kan de stad een subsidie ontvangen. Het gaat over een afstand van 474 lopende meter, wat resulteert in een geraamde subsidie van 35.550 euro.

Rioleringswerken

Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Wervik plannen ook riolerings- en wegenwerken in de Rekestraat en Bakkerstraat, twee zijstraten van de Molenstraat. In de raadzaal van het stadhuis was er hierover in november 2022 een infomarkt. Rioleringswerken in de drukke Molenstraat zijn voorzien in het deel tussen de Steenakker en de Grauwe Zusterstraat en tussen de Gas- en Rekestraat. Tussen de Grauwe Zuster- en Gasstraat zijn er geen rioleringswerken nodig omdat die eerder al gebeurden. Het deel van de Molenstraat tussen de Tramstraat en het einde aan de Speldenstraat krijgt alleen een nieuwe laag asfalt.

openbaar onderzoek

Ondertussen is er door Aquafin een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend en kan iedereen tijdens het openbaar onderzoek tot en met 22 juni bezwaar, vragen of opmerkingen indienen.

Met het vernieuwen en ondergronds brengen van diverse nutsleidingen in de Rekestraat zijn de voorbereidingen van dit grote dossier aan de gang. Die werken lagen maar liefst 45 (!) dagen stil. Met de firma Zeelse Grond- en Kabelwerken hervatte een andere aannemer de werken en die vorderen goed. Nadien volgen nutswerken in de Bakkerstraat en de Molenstraat. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier