Moermanparking blijft nog tot 2024 zeker parking, toekomstplannen nog onduidelijk
De toekomst van de Moermanparking, die nu volledig eigendom wordt van de stad Roeselare, bleek een twistpunt op de gemeenteraad van maandagavond. Stad Roeselare is straks volledig eigenaar van de parking en dat opent perspectieven.
Immanuel De Reuse (Vlaams Belang): “De aankoop voor twee miljoen euro is een faire deal, maar het is bizar dat we niet weten wat we er mee gaan doen. Parking staat nu ook vaak redelijk leeg. De opbrengsten zullen daar wellicht wel tegenvallen. Goede zaak als we de parking zouden vergroenen, het is nu een woestijn van beton in het stadscentrum. De aankoop is een opportuniteit, maar wij onthouden ons op dit punt omdat er een gebrek is aan visie.”
Brecht Vermeulen (N-VA): “Het dossier lijkt op dit van de hoeve in Ten Elsberge, eerst beslissen om af te breken en dan bekijken wat we er mee gaan doen. Maar ik zou graag vernemen wat de toekomstplannen zijn.”
Eddy Demeersseman (Groen) had al een duidelijk idee welke kant het uit moet de Moermanparking. “We excelleren in de verhardingsindex, de bewoners willen ook meer groen en door de klimaatopwarming is het tot twee graden warmer in het stadscentrum dan erbuiten. Door de aankoop van de Moermanparking en de omvorming naar een Moermanpark kan stad Roeselare daar een antwoord op bieden. Het nieuwe park zou het grootste onthardingsproject van Roeselare worden zal tegemoet komen aan de grote vraag naar openbaar groen, en zal dienst doen als een natuurlijk airco in de komende warme zomerdagen.”
Stefaan Van Coillie (CD&V): “Dit is een trein die passeert en we moeten er op stappen. De aankoop is een kans die we met beide handen moeten aangrijpen. Het dwingt ons echter niet om meteen te bepalen wat we er mee gaan doen, we kunnen rustig de tijd nemen om te bekijken wat de beste mogelijkheden zijn.”
Liselot De Decker (Open VLD): “We hebben de sleutel nu in handen, ik zou ook voorstellen daar zeker aandacht te hebben voor meer groen.”
Toekomstplannen nog niet duidelijk
Henk Kindt (Vooruit & De Vernieuwers): “15 procent was onze eigendom, 85 procent van de oppervlakte kunnen we nu aankopen. De sleutel lag dus bij de eigenaar (GO onderwijs), maar nu krijgen we die in handen. Het voorstel van GO was eerder om er eventueel een sporthal te zetten waarvoor ze onze medewerking vroegen. Door onze aankoop krijgt het GO nu de middelen voor de lokale werking. Deze legislatuur blijft het zeker een parking, er is daar ook nood aan op die plaats. We willen die parking nog wat opfrissen, maar naar de toekomst toe moeten we ons als stadsbestuur nog buigen over de plannen.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier