Minigolf in hospitaaltuin in Damme

Organisatoren Drion De Grande, Thomas De Vlieghere, Yorick Longueville, en Felix Coens. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Waar ooit de zusters Augustinessen tuinierden en de moestuin bewerkten, komt deze zomer een pop-up minigolf met zomerbar. Vier oud-leiders van KSA Spermalie Sijsele slaan de handen in elkaar voor dit opmerkelijke initiatief in een gedeelte van de tuin van het historische Sint-Janshospitaal.

Bezoekers kunnen er de hele grote vakantie – telkens van donderdag tot en met zondag – genieten van 15 minigolfbanen, elk ontworpen rond een specifiek Dams thema, en met de mogelijkheid om nadien te ontspannen op het zonovergoten terras”, zegt mede-organisator Felix Coens. “We hebben ons idee voorgelegd aan Herita, de erfgoedorganisatie die sinds de locatie beheert, en zij waren onmiddellijk enthousiast”, vult Yorick Longueville aan.

Tijl Uilenspiegel

“Ze vonden het vooral belangrijk dat elke baan een historische connectie had met Damme.” De creatieve golfbanen verwijzen onder meer naar de figuur Tijl Uilenspiegel, naar de havenfunctie van Damme destijds en de bijhorende wijnhandel, naar de grote aanwezigheid van ooievaars en naar de molen van Hoeke.

Naast de minigolf hoopt het team ook volk aan te trekken op het terras. “We hebben de hele dag door zon op ons terras”, zegt Thomas De Vlieghere.

Bar in werfwagen

“In de zomer zal het er ideaal vertoeven zijn. De bar is gevestigd in een oude werfwagen, die ook wat doet denken aan de typische zigeunerwagens. Door ons terras hopen we ook een ouder publiek aan te trekken. Ook teambuildings of verenigingen zijn welkom”, voegt hij toe.

Opmerkelijk is dat het team alle minigolfbanen zelf heeft ontworpen en vervaardigd. “We hebben alle ontwerpen zorgvuldig overwogen om te zorgen dat ze niet alleen uniek maar ook robuust zijn”, zegt Drion De Grande, die de leiding had over het technische aspect van het project. “De banen bevatten diverse creatieve obstakels, zoals een looping en een bewegende molen van Hoeke.”

Het entreegeld bedraagt 6 euro per persoon, met een gereduceerd tarief voor groepen. De feestelijke opening staat gepland op zondag 30 juni om 16 uur. Alle info via www.minigolfdamme.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier