Ook bij dierenasiel Het Blauwe Kruis in Brugge is het op dit moment alle hens aan dek. De dieren bezoeken, kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter wel! Deze week gingen we op wandel met Milo, een Mechelse herder van 11 jaar oud.

Milo werd afgestaan door zijn vorige baasjes aan het dierenasiel omdat ze verhuisden naar een kleinere woonst. Het dier verblijft al enkele weken bij Anne Marie (45), bestuurslid en vrijwilliger in het dierenasiel van Brugge en haar collega's. "Dat is nog niet zo lang. Maar omdat het een oudere hond is, weten we dat hij minder adoptiekansen zal krijgen", verduidelijkt ze. "Daarom doen we toch een oproep om hem een warme thuis te geven. Hij is nog erg actief en gezond voor zijn leeftijd. Hij neemt enkele voedingssupplementen maar is voor de rest helemaal ok. Hij is erg vriendelijk en gezapig op wandeling. We zoeken iemand die hem nog een rustige thuis wil geven, maar die ook genoeg tijd heeft om geregeld met hem te gaan wandelen. Dat heeft hij wel nog nodig." Of Milo het kan vinden met katten en kinderen is nog niet geweten. Hij werd per uitzondering niet gecastreerd door de dierenarts van het asiel. "Vanwege zijn hoge leeftijd zou dat te gevaarlijk zijn", aldus Anne Marie.

(Annelies Nollet)

Heb jij tijd en zin om Milo een mooie oude dag te bezorgen? Mail dan naar warm@kw.be.

Ook bij dierenasiel Het Blauwe Kruis in Brugge is het op dit moment alle hens aan dek. De dieren bezoeken, kan daar voorlopig niet, maar verliefd worden op een viervoeter wel! Deze week gingen we op wandel met Milo, een Mechelse herder van 11 jaar oud. Milo werd afgestaan door zijn vorige baasjes aan het dierenasiel omdat ze verhuisden naar een kleinere woonst. Het dier verblijft al enkele weken bij Anne Marie (45), bestuurslid en vrijwilliger in het dierenasiel van Brugge en haar collega's. "Dat is nog niet zo lang. Maar omdat het een oudere hond is, weten we dat hij minder adoptiekansen zal krijgen", verduidelijkt ze. "Daarom doen we toch een oproep om hem een warme thuis te geven. Hij is nog erg actief en gezond voor zijn leeftijd. Hij neemt enkele voedingssupplementen maar is voor de rest helemaal ok. Hij is erg vriendelijk en gezapig op wandeling. We zoeken iemand die hem nog een rustige thuis wil geven, maar die ook genoeg tijd heeft om geregeld met hem te gaan wandelen. Dat heeft hij wel nog nodig." Of Milo het kan vinden met katten en kinderen is nog niet geweten. Hij werd per uitzondering niet gecastreerd door de dierenarts van het asiel. "Vanwege zijn hoge leeftijd zou dat te gevaarlijk zijn", aldus Anne Marie. (Annelies Nollet)