“Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue

Op de jaarlijkse barbecue voor het jeugdvoetbal kwamen burgemeester Bart Tommelein en schepen Bart Plasschaert de KVO-achterban een hart onder de riem steken. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdagavond kwamen alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende samen voor de jaarlijkse barbecue en dat ging gepaard met heel wat tranen. KV Oostende staat immers aan de rand van het faillissement en het is helemaal niet zeker of er effectief nog jeugdvoetbal gespeeld zal worden op De Schorre.

Jaarlijks wordt er door de sponsors een barbecue georganiseerd voor alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende. Daarmee wordt traditioneel het voetbalseizoen afgesloten. “Ook nu moeten we het voetbalseizoen afsluiten, ondanks de situatie waarin we verkeren”, zegt directeur Rick Coucke. “Ik ben vorig jaar mijn speech begonnen met: het afgelopen seizoen was voor onze club een dramatisch seizoen. Dramatisch was nog zacht uitgedrukt in vergelijking met waar we nu staan.”

Bloedend hart

Coucke krijgt het even moeilijk als hij de aanwezigen bedankt voor hun inzet en in het bijzonder enkele mensen. Hij laat zijn tranen dan ook de vrije loop. Peter Degroote (41) is trainer bij de U12, maar voetbalde sinds zijn vijfde bij KV Oostende. “Mijn hart bloedt”, zegt Peter. “Ik denk alleen maar aan een nieuw positief verhaal en dat is niet alleen bij mij zo. Mijn zoon speelt zelf bij de U12 en hij ging al wenend naar zijn bed. We proberen daarop in te spelen door met hen te praten. We hopen nog steeds op een doorstart. De juiste mensen op de juiste plaats wordt het belangrijkste.”

Francis Boedts (69) is dan weer verantwoordelijke van de kantine. “Ik vermoed dat de kantine zal blijven bestaan, want we hopen om te herstarten”, vertelt Boedts. “Wij draaien op de jeugd. Als je met 600 spelers hier komt voetballen, dan smeedt dat banden tussen de ouders en dat gebeurt meestal in de kantine. Iedereen heeft vragen wat er staat te gebeuren.”

In Oostende blijven

Ook burgemeester Bart Tommelein en schepen van Sport Bart Plasschaert waren aanwezigen. “We zijn overtuigd van het feit dat de jeugd in Oostende moet kunnen blijven spelen. We hebben de accommodatie en dus moeten we een goede jeugdwerking blijven nastreven. We willen dat alle spelers in Oostende blijven. Jeugdspelers uit Oostende moeten in Oostende spelen en daar gaan we als stad alles aan doen”, aldus Tommelein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier