Mieke Opstaele (bibliotheek Oostende) deelt vijf boekentips

Mieke Opstaele. © CWO
Redactie KW

Voor wie meer tijd heeft om te lezen gaan we op zoek naar tips bij de medewerkers van de bibliotheek. Dit keer stellen we je de keuze van Mieke Opstaele voor.

Mieke is hoofd van het collectieteam en zorgt er samen met hen voor dat er het hele jaar door nieuwe boeken, films en muziek in de bib belanden. Ze leest het liefst literaire romans en verhalen. Soms is dat een vergeten klassieker – je vindt altijd originele tips op schwob.nl – maar ze laat zich ook graag verrassen door een fris debuut. Ze houdt van boeken die je aan het denken zetten en je even uit je vertrouwde wereld halen.

Confrontaties van Simone Atanga Bekono

Romandebuut van een veelbelovend jong literair talent, dat tussen de nieuwe aanwinsten mijn nieuwsgierigheid wekt. Het verhaal gaat over een zestienjarige die vastzit in een jeugddetentiecentrum.

Bonsai van Alejandro Zambra

Een moderne versie van Romeo en Julia. Een klein poëtisch verhaal dat schittert in zijn schijnbare eenvoud.

De plaats van Mario Levrero

Een fijne kennismaking met een Uruguayaanse auteur. Voor wie houdt van vervreemdende en existentiële literatuur in de trant van Kafka. De plaats is een zoektocht naar een uitweg – uit het leven, uit die plaats en naar het zelf. Even verontrustend als fantastisch, even gruwelijk als hilarisch.

Hellend vlak van Laura Broekhuysen

Een roman die je even van de grond licht en meezuigt in de ervaringswereld van een kind. Een sprookjesachtige, poëtische en zintuiglijke belevenis. Ook beschikbaar als e-book op de CloudLibrary.

De boekenapotheek van Ella Berthoud & Susan Elerkin

Slapeloosheid, liefdesverdriet, heimwee, hoofdpijn of stress? De boekenapotheek helpt je het juiste boek te vinden voor elk moment. In dit ‘medisch handboek’ worden meer dan 320 aandoeningen beschreven en in totaal bieden 550 romans soelaas. Lezen maar!

(CWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier