Met een jaar vertraging, maar Amadeus opent dan toch de deuren in Brugge

In de Brugse vestiging van Amadeus wordt alles in gereedheid gebracht voor de opening. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Ribbetjesrestaurant Amadeus opent maandagavond de deuren in Brugge. De opening was eigenlijk aangekondigd voor de zomer van 2018, maar werd meermaals uitgesteld.

Er werd lang naar uitgekeken, maar maandagavond is het eindelijk zo ver. Om 18 uur opent in de Vlamingstraat 44 – aan het Kraanplein – de Brugse vestiging van Amadeus de deuren. Dat is meer dan een jaar later dan de aanvankelijk voorziene openingsdatum. “We hebben wat problemen gehad met de aannemer die zich niet aan de timing kon houden, maar uiteindelijk is alles goed gekomen”, zegt zaakvoerder Klodjan Zugu. “Het is ook zo dat ook al onze andere vestigingen natuurlijk aandacht en onderhoud vragen. We hebben zeker niet stil gezeten.”

Rijkelijke aankleding

Dat er behoorlijk wat werk in de zaak werd gestoken, bleek al vlug toen we maandagnamiddag al eens mochten binnen piepen. Kosten noch moeite werden gespaard voor een erg rijkelijke aankleding. “Net als in onze andere vestigingen hebben we gekozen voor de stijl van een oude spiegeltent, maar voor Brugge hebben we er nog wat typische kenmerken voor de stad en de streek aan toegevoegd”, verduidelijkt de zaakvoerder.

De wanden zijn nagenoeg volgestouwd met koperen potten en pannen, kandelaars, borden met typisch Vlaamse opschriften en spreuken, Mariabeeldjes, beeltenissen van Tijl en Nele en andere prullaria. Je waant je nagenoeg in een brocantezaak. Misschien is dat niet toevallig, want het pand werd vroeger nog gebruikt als verkoopzaal voor antiek en brocante.

Met alles in orde

“We hebben nog wel een beetje werk, maar alles wordt in gereedheid gebracht om straks om 18 uur zeker de deuren te kunnen openen. Dat garandeer ik u”, lacht de zaakvoerder; die zelf natuurlijk ook beseft dat de timing op zijn zachtst gezegd niet helemaal gerespecteerd werd. “Er wordt veel verteld, maar wij hebben helemaal geen enkel probleem gehad met de voedselinspectie of de bouwvergunningen. We hebben alles tijdig aangevraagd en zijn met alles in orde. Nu kijken we er vooral naar uit om er in te vliegen in Brugge.”

Getrouw aan de succesformule blijven de ribbetjes ook in Amadeus Brugge het belangrijkste element, maar je kunt er ook terecht voor lamskoteletjes, steaks, brochettes en andere vleesgerechten. Er wordt ook aan visliefhebbers gedacht en er zijn vegetarische alternatieven. Amadeus heeft ook al vestigingen in Antwerpen, Gent, Oostende, Brussel, Roeselare, Kruishoutem en Sint-Niklaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier