Menen bouwt eigen glazen huis tijdens De Warmste Week

Jess FM startte de Warmste Radioweek met een officiële opening door schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele. © Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe Medewerker KW

De Warmste Week brengt ook Menen in beweging. Het steunen van goede doelen en lokale initiatieven zoals ‘Opgroeien zonder zorgen’ kende op maandag 18 december het startschot op de Grote Markt.

Menen wou het dit jaar een stuk grootser doen en pootte een eigen glazen huis voor de Warmste radioweek neer op de Grote Markt. Jess FM startte deze Warmste Radioweek met een officiële opening door schepen van Evenementen Kasper Vandecasteele. Jess FM zal er ‘glazenhuisvesten’ van maandag 18 tot en met vrijdag 22 december, telkens van 15 uur tot 19 uur. Het thema ‘lokale spelers en partners’ wordt dan maximaal in de kijker gezet en men hoopt natuurlijk een aardige cent te verzamelen.

Een bijdrage kan geleverd worden door bijvoorbeeld een vereniging of sportclub in de kijker te zetten op deze lokale radio, een favoriete song aan te vragen voor minstens 1 euro, live een nummer te brengen in het glazen huis, enz…

Warmathon

Verleden jaar bracht De Warmste Week 1.500 euro op en dit jaar zit Menen al aan dat mooie bedrag nog vóór de start. Dit komt vooral door de vele inschrijvingen voor de Warmathon op woensdag 20 december. Voor 10 euro loopt of wandelt men zo veel als men wil lokale rondjes van gemiddeld 650 meter tijdens de Warmathon op en rond de Grote Markt. Met start en aankomst ter hoogte van het glazen huis kan men kiezen tussen vier startmomenten, namelijk om 15 uur, 16 uur, 17 uur en 18 uur.

Op vrijdag 22 december volgt er dan met ‘Kerst in Menen’ de slotapotheose van deze Warmste Week. De Grote Markt wordt dan een heuse kerstmarkt met foodtrucks en animatie. De opbrengst van het hele initiatief zal dan ook die dag onthuld worden. De animatie wordt verzorgd door Het Sinjakoor dat kerstliederen zal brengen en daarna volgt een liveoptreden van de Woodbeez. Op zaterdagvoormiddag 23 december is er dan nog een terugblik op het hele gebeuren.

Info: www.menen.be/dewarmsteweek. Jess FM kun je beluisteren via FM 89.9, DAB+ en www.jessfm.be. Storten kan na registratie met mededeling: ‘WW – naam aanvrager + initiatief’ op BE44 0910 1963 4445.