Meisjesteam klopt alle zes de mannenploegen op touwtrektornooi

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Girl power in Ruddervoorde, want het lokale vrouwenteam touwtrekken heeft er dit weekend alle mannen een stevig poepje laten ruiken.

Zondag namen de jongedames deel aan het jaarlijkse touwtrektornooi in Ruddervoorde, georganiseerd door café Stad Torhout. Zeven ploegen schreven in: zes teams bestaande uit mannen en één team, volledig ‘opgetrokken’ uit vrouwen. The Pink Boots, zo heet het gezelschap, maar de hoge hakjes zijn in dit geval stevige schoenen die niet zomaar een vin verroeren op de ondergrond.

Meisjesteam klopt alle zes de mannenploegen op touwtrektornooi

Meer nog: The Pink Boots trokken het tot de finale, versloegen daarin de thuisploeg Stad Torhout en mochten zo even later de beker in de lucht steken. Of toch een kleine trofee… “Met dank aan onze trainer en de uitstekende team spirit”, weet Lore Devooght, één van de Pink Boots. “Sinds juni komen we wekelijks minstens één of twee keer samen in een loods van één van onze leden in Ruddervoorde om te trainen. Vorig jaar namen we ook al aan twee tornooien deel en toen wonnen we telkens onze poule.”

Meisjesteam klopt alle zes de mannenploegen op touwtrektornooi

De achteruitlopende touwtrekdiva’s komen uit Torhout, Veldegem, Hertsberge en Ruddervoorde. Wie met zijn ploegje oog in oog komt te staan met The Pink Boots is bij deze gewaarschuwd…

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier