Meerderheidspartij Groep 82 in Ardooie pakt uit met 8 nieuwkomers, van 21 tot 70 jaar

Burgemeester Véronique Buyck trekt met deze equipe naar de gemeenteraadsverkiezingen. © Luc Lambert
Bert Vanden Berghe

In de Waterbek in Ardooie werd maandagavond de kandidatenlijst van Groep 82 voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Daarbij pakt burgemeester en lijsttrekker Véronique Buyck uit met maar liefst 8 nieuwe kandidaten.

Het wordt op zijn zachtst gezegd wennen voor Groep 82 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Voor het eerst sinds het ontstaan van de partij 40 jaar geleden moeten ze het doen zonder sterkhouder Karlos Callens, die vorig jaar overleed. Toch trekken ze naar eigen zeggen vol vertrouwen naar de kiezer. “We gaan voor een zesde opeenvolgende meerderheid in Ardooie en Koolskamp”, klinkt het ambitieus. “Onze lijst bevat een mix van 8 nieuwe gezichten en 13 ervaren krachten, vertegenwoordigd door 11 vrouwen en 10 mannen. De kandidaten zijn afkomstig uit de verschillende deelgemeenten, wat zorgt voor een goede balans en brede vertegenwoordiging. We zijn trots dat elke leeftijdscategorie goed vertegenwoordigd is, en dat de lijst een gemiddelde leeftijd van slechts 46 jaar heeft. Wij geloven in jong talent in combinatie met ervaring en staan klaar om Ardooie en Koolskamp verder vooruitstrevend en daadkrachtig te besturen.

Ambitie

De lijst zelf wordt getrokken door Véronique Buyck, die vorig jaar de burgemeesterssjerp opnam, zoals haar voorganger het wilde. Op de tweede rij staat schepen Krist Soenens, die eveneens de burgemeesterssjerp ambieert. Op de derde plek zien we die andere schepen, Kathleen Verhelle. Schepen Terry Callens staat op de vierde stek. Lijstduwer is de jongste schepen en gemeenteraadsvoorzitter Hein Defour. Daartussen zien we enkele vertrouwde gezichten: Ward Callewaert, Gino Deceuninck, Sibylle Vanhaverbeke, Stijn Vanhee-Demeyere, Linda Devisch, An Vanantwerpen, Wesley Lannoo en Dieter Vanovertveldt. De tweede helft van de lijst wordt ingevuld door deze nieuwe gezichten:

1. Michelle Demeyere (21) uit Ardooie. Studente Sport Business Management, die actief is in de KLJ van Koolskamp en de LRV (Sint-Martinusruiters) in Ardooie.

2. Thomas Depuydt (22) uit Ardooie. Toekomstig landschaps- en tuinarchitect, die ook actief is in het lokale jeugdhuis en bij FC De Komeet.

3. Brecht Catteeuw (40) uit Koolskamp. Beroepshalve coördinator bij Inagro, actief in diverse verenigingen en tot vorig jaar voorzitter van het oudercomité van de Horizon in Koolskamp.

4. Delphine Biard (46) uit Ardooie. Werkzaam als boekhoudster-fiscaliste in een bouwbedrijf. Ze is comitélid van de Orde van Sint-Maarten.

5. Karen Phlypo-Lefebvre (47) uit Ardooie. Helpt administratief mee in het bedrijf van haar man Koen, en werkt ook als bediende. Ze was jarenlang actief in de ouderraad van de Horizon in Koolskamp.

6. Nancy Raedt (48) uit Ardooie. Zorgkundige bij Familiezorg. Ze is ook actief in de vriendenkring van de gemeenteschool de Zonnebloem en in KVC Ardooie.

7. Patrick Lecointre (54) uit Ardooie. Hij is economieleraar in de tweede en derde graad van het IHKA.

8. Christine Devroe-Vermeersch (70) uit De Tassche. De gepensioneerde landbouwster blies de lokale OKRA nieuw leven in, en is betrokken bij tal van organisaties zoals Ferm, NEOS, Samana en de hanenkraaiing. Daarnaast is ze lid van de seniorenadviesraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier