Meense kroont zich tot beste nagelstyliste van België: “Ik ben er nog niet goed van”

De Meense Kim Vermeulen kroonde zich tot beste nagelstyliste van België in de categorie beginners. © MPM
Redactie KW

Ze is amper vier jaar afgestudeerd als nagelstyliste en toch kan ze al pronken met de titel van Belgisch kampioene. Voor de 34-jarige Kim Vermeulen die in de Bruggestraat 501 in Menen haar eigen zaak ‘Lovely Nails By Kim’ uitbaat, ging een droom afgelopen zondag in vervulling.

De wedstrijd vond plaats in Brugge waar 14 nagelstylisten uit het land een gooi deden naar de Belgische titel in de categorie beginners. “Het idee speelde al langer in mijn hoofd om aan zo’n wedstrijd deel te nemen”, begint Kim Vermeulen. “Toch vond ik het nog te vroeg om de stap te zetten maar onder impuls van de collega’s en van kennissen heb ik dan toch zonder al te hoge verwachtingen deelgenomen.”

Kim en de 13 andere deelnemers hadden amper 2,5 uur tijd voor een klassieke french: tien nagels lakken in roze en wit, waarbij je moet opbouwen met sjablonen voor verlengingen. Dat deed Kim met acrylgel. Daarna moesten de nagels van één hand volledig in het rood. “Met mijn score van 98,5 op 150 behaalde ik het goud bij de beginners”, zegt Kim trots. “Het verschil met de winnaar bij de gevorderden was niet eens zo groot. De beste in die categorie sprokkelde amper twee punten meer dan mij.”

Zenuwachtig

Voor Kim werd het een zenuwslopende strijd. “Zelden was ik zo zenuwachtig in mijn leven”, zegt ze. “Voor de wedstrijd rond 10 uur ‘s morgens ben ik in Brugge nog een chocomelk met een scheutje Baileys gaan drinken om tot rust te komen. (lacht) Normaal drink ik amper alcohol maar op dat moment had ik er nood aan. Het geeft blijkbaar goed geholpen“, aldus Kim.”Maar onderschat ook de rol van mijn zus Tine niet. Zij stond model voor mij en ze ontpopte zich als een echte rustbrenger. Het was de eerste keer dat mijn zus model was voor mij en dat maakte de uitdaging des te spannender.”

En wanneer staat de volgende challenge op de agenda voor Kim die sinds zondag mag pronken met een beker en een kampioenencertificaat in haar salon? “Niet op korte termijn”, meent Kim. “Ik laat de kans nu aan andere collega’s waarvoor ik wel model kan staan als ze dat willen. Dan kan ik hen ook tips geven tijdens de wedstrijd zelf.” (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier