Maximus verpakt nieuwsjaarswensen in grappig lied

© YouTube Maximus
© YouTube Maximus
Redactie KW

De naar Merelbeke uitgeweken Ardooienaar laat in ‘Happy New Year’ het zinnetje ‘Some people say I look like Quentin Tarantino’ rijmen op ‘Some people think I’m a Filipino’.

Als er één West-Vlaamse artiest is die ons het voorbije jaar ondanks de coronacrisis toch aan het lachen heeft gebracht, dan is het Yannick Uyttenhove wel. Voor de zomer verraste Yannick vriend en vijand met de single ‘Sabrina’, onder zijn pseudoniem Maximus.

Melania Trump

Hij bezingt zijn puberliefde voor de gelijknamige Italiaanse zangeres-actrice. In 1987 scoorde zij een monsterhit met ‘Boys (Summertime Love)’. De rondborstige Sabrina zorgde toen vooral met de videoclip voor commotie . Tijdens een online videochat maakte Uyttenhove kennis met Sabrina en haar man. Hij maakte plannen om de zangeres en haar man dit najaar backstage op te zoeken na een optreden in Frankrijk De nieuwe lockdown gooide echter roet in het eten.

Nu 2020 er zo goed als opzit, pakt Uyttenhove uit met de nieuwe single ‘Happy New Year’. Het is een korte, ludieke song met de nodige knipogen. Musicerend bij het haardvuur maakt Maximus in het nummer verwijzingen naar Melania Trump, Lucy Loes én Sting. In 2021 hoopt Maximus opnieuw de baan te kunnen opgaan als one-man-band met zijn bas, contrabas en loopstation. Klik hier om het nummer te bekijken. (svv)

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1vpnl4C6kMSGzcZGiGQ32hmOoPKtZMykF8sBRVHJKDwznFERY-hu_kFYQ&v=v7aerI7VXhs&feature=youtu.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier