Mariette Christiaens uit Oudenburg viert 92ste verjaardag

Redactie KW

Mariette is de oudste schrikkeljarige van Oudenburg. De andere gelukkigen zijn Lisette Vermeulen, Krist Beirens, Danny Michiels, Johan Samaey en Birgen Lammertijn.

Mariette is een van de zes inwoners van Oudenburg die in een schrikkeljaar geboren zijn. Met haar 92 jaar is ze de oudste schrikkeljarige.

“Verblijf graag in Riethove”

Mariette Christiaens kreeg bezoek van een delegatie van het stadsbestuur om haar te verwennen met een flesje witte wijn. “Mijn lievelingswijn”, zegt de jarige, die straalt op haar verjaardag.

Het leven heeft haar nochtans niet altijd toegelachen. Ze verloor haar enige zoon Geert op 24-jarige leeftijd en in 2008 werd ze weduwe van André Cornelis. Met haar gezin woonde Mariette aan Plassendale. “Sedert een jaar verblijf ik in Riethove. Ik ben hier graag. Je wordt hier goed verzorgd en het personeel is altijd vriendelijk”, heeft Mariette een pluim voor het woonzorgcentrum.

Etentje met familie

“Vandaag komt mijn familie. De dochter van mijn zus en haar man en mijn schoonzus komen me halen voor een etentje. Ik kijk er naar uit. Ik heb altijd graag gegeten. Vis en een goed biefstuk zijn mijn lievelingseten. En daarbij een glaasje witte wijn”, vertelt de jarige nog.

Met haar man André heeft Mariette een stuk van de wereld gezien. “We gingen elk jaar op reis, want André wilde de wereld verkennen. We zijn dikwijls naar Duitsland geweest omdat we daar vrienden hadden, maar vlogen ook naar Amerika”, besluit Mariette Christiaens. Ze kon voor de 23ste keer haar verjaardag op haar geboortedag vieren. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier