‘Margrietje’ in coronatijd al derde eeuwelinge in Kachtems Sint-Vincentius Rustoord

Margaretha Dejonckheere, in de volksmond Margrietje, werd voor haar honderdste verjaardag in de bloemen gezet. © gf
Redactie KW

In deze coronatijd is Margaretha Dejonckheere al de derde eeuwelinge in het RVT Sint-Vincentius Rustoord in Kachtem die op haar verjaardag een hulde met receptie te wachten stond: ‘Margrietje’ is geboren op 19 november 1920 en werd donderdag honderd jaar.

Margrietje werd geboren op de Tassche in Ardooie en woonde daar met haar ouders tot ze trouwde met Camiel Demeyere. Het jonge koppel kwam in de 11-Julistraat in Kachtem wonen en kreeg drie kinderen: dochter Krista (nu 73 jaar en wonende in de Moerbeziestraat in Kachtem), zoon Carlos (nu 70 jaar en wonende in Oostkamp), en dochter Rina (overleden in 2010). Haar drie kinderen bezorgden haar drie kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Margrietjes man Camiel was ook een sociale mens: bij de oprichting van de Kachtemse afdeling KBG in 1981 (nu OKRA) werd hij de eerste penningmeester. In datzelfde jaar overleed Camiel echter, op 21 oktober, en zijn vrouw Margrietje nam zijn taak als penningmeester over; ze was in totaal iets meer dan 25 jaar de penningmeester van KBG-OKRA Kachtem, tot en met februari 2007.

Als hobby’s genoot ze van het verenigingsleven op de parochie en vooral van haar tuin – ze was een grote liefhebber van bloemen.

Herleven

Margrietje woonde in de 11-julistraat van 1946 tot februari 2020; toen nam ze na al die jaren zelfstandig te hebben gewoond haar intrek in het Kachtemse rustoord.

Het was hoogtijd, weten zoon Carlos en dochter Krista, dat hun moeder in het rustoord kwam wonen: ze herleefde daar. Nu kan ze weer wat rondwandelen met een rollator en is ze nog altijd goed bewust. (Guido A.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier