Marcel Blomme van dj-duo Marcel en Vicky op 78-jarige leeftijd overleden

Marcel Blomme, hier samen met zijn partner Vicky Eeckeloo, was enorm geliefd in dj-middens. © GF
Philippe Verhaest

Zondag 31 oktober is Marcel Blomme overleden. De Oostendenaar raakte wereldberoemd in Vlaanderen als de helft van het legendarische dj-duo Marcel en Vicky. Hij werd 78 jaar.

Marcel Blomme was al sinds midden jaren zestig aan de slag als disk-jockey, liet hij in een uitgebreid interview in augustus 2019 aan deze krant optekenen. Eind die maand zou hij met zijn levenspartner Vicky Eeckeloo (47) uit Torhout het festival Kamping Kitsch in Kortrijk opnieuw onveilig maken.

Daar waren de twee in enkele jaren tijd uitgegroeid tot de huis-dj’s van dienst.

Zondag 31 oktober is Marcel – die tal van studentenfuiven en trouwpartijen opluisterde, maar ook festivals als Pukkelpop en Dranouter plat speelde – jammer genoeg overleden. Hij werd 78 jaar oud.

Heel gewone mensen

Op de vraag waarom iedereen zo gek is op Marcel en Vicky, kon Marcel ook zelf geen sluitend antwoord geven. “We zijn heel gewone mensen en zullen ons nooit aanpassen”, zei hij twee jaar geleden. “We zijn wie we zijn, meer niet. Die herkenbaarheid is waarschijnlijk ons geheim. En we zijn ook erg bereikbaar. Na een show maken we tijd voor onze fans. We gaan met hen op de foto, slaan er een praatje mee, delen handtekeningen uit… Als het kan, mogen ze van ons zelfs óp het podium komen. We zien ze doodgraag.”

Later deze week wordt in intieme kring van de man afscheid genomen. Op de Facebookpagina van Marcel en Vicky wordt met verslagenheid op het nieuws gereageerd. Daar wordt Marcel als de Tiësto van het levenslied omschreven. “Een bescheiden man en een vat vol (flauwe) grappen”, valt onder andere te lezen. “Bedankt om vele uren van mijn leven op te vrolijken met fijne muziek.”

En ook nog: “Held! Voorbeeld! Boegbeeld! Wat een verlies… Deze wereld moet nu verder zonder deze pionier in de diepzinnige en ontroerende chansons… Wat gaan wij u missen… mijn voorbeeld voor altijd”, laat een collega-dj optekenen.

Later deze week wordt in intieme kring van de man afscheid genomen.

Marcel Blomme en Vicky Eeckeloo in augustus 2019.
Marcel Blomme en Vicky Eeckeloo in augustus 2019. © Davy Coghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier