Marc Depraetere zwaait na 38 jaar af bij firma Lesage: “Drie generaties meegemaakt”

Marc Depraetere, samen met de collega's van zijn afdeling, kende dinsdag zijn laatste werkdag. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Dinsdag nam Marc Depraetere (60) afscheid van de firma Lesage in de Zwevegemstraat in Otegem. Hij was ruim 38 jaar bij dezelfde werkgever aan de slag. “Piet Lesage was een goede schoolvriend. Hij was ook de zoon van de toenmalige baas van het bedrijf. Op woensdagnamiddag kwam ik hier vaak spelen. Ik leerde in feite spelenderwijs het bedrijf kennen”, lacht Marc.

Zijn kennis van de firma betekende echter niet dat hij er meteen aan de slag ging. “Zoals zovelen in die tijd, liep ik eerst een jaar stage bij de firma Bekaert en moest ik mijn legerdienst vervullen. Daarna heb ik ook nog een tijdje aan de gemeente gewerkt. Op 1 oktober 1985 kende ik hier mijn eerste werkdag.”

Evolutie

In het bedrijf werkte hij op diverse afdelingen en zag hij het bedrijf groeien. “Eerst werkte ik in de lasafdeling, daarna in de zagerij en de laatste jaren was ik actief met boorwerk, draadtappen en dergelijke. Ik heb een evolutie gekend in het bedrijf en heb drie generaties van de vier die het bedrijf al kende, meegemaakt.” De firma Lesage is gespecialiseerd in plaatbewerking en is vooral een toeleverancier naar bedrijven toe.

“Mocht ik mij hier niet gejeund hebben, zou ik hier geen 38 jaar en 7 maanden gewerkt hebben”

“Vroeger maakte men hier ook producten onder de merknaam Lesage. Ik denk dat velen van ons op een schoolbank van Lesage hebben gezeten”, vertelt Marc die enkel mooie herinneringen aan de firma zal overhouden. “Mocht ik mij hier niet gejeund hebben, zou ik hier geen 38 jaar en 7 maanden gewerkt hebben. Uiteraard waren niet alle dagen gelijk en had ik wel eens minder goesting, maar dit zal wel overal zo zijn. Ik had echt wel goede collega’s.”

Genieten

Het officiële pensioen gaat in op 1 mei, maar door het opsparen van verlofdagen, kon hij dinsdag al afscheid nemen. In zijn vrije tijd wil hij vooral van het leven genieten. “Af en toe eens kijken naar de kleinzoon of hem naar school brengen en halen, staan zeker op het programma. Verder de tuin onderhouden, eens gaan shoppen en een bijhorend koffietje nuttigen. Ik ben gelukkig nog gezond en hoop nog veel te kunnen doen”, besluit Marc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier