Mannequin in nieuw marine-uniform als morele steun aan bemanning F931 Louise-Marie

De pop in het nieuwe seablue marine-uniform moet de bemanning van de Louise-Marie een hart onder de riem steken. © gf
Redactie KW

Uit de Marinebasis Zeebrugge is afgelopen zondag de F 931 Louise-Marie vertrokken om deel te nemen aan de Europese operatie tegen de Jemenitische Houthi-rebellen in de Rode Zee. Het Marinemuseum van Oostende, sinds kort geopend naast de Kazerne Bootsman Jonsen, plaatste bij wijze van morele steun een mannequin met het nieuwe seablue marine-uniform.

Deze Houthi rebellen voeren er sinds november aanvallen uit op commerciële schepen, dit uit steun voor de Palestijnen in het conflict met Israël. De Louise-Marie zal er containerschepen beschermen.

Het Marinemuseum en de Marineclub, gevestigd naast de Kazerne Bootsman Jonsen in de Graaf de Smet de Naeyerlaan, hebben als morele steun aan de collega’s van de F 931 een mannequin in het nieuwe seablue marine-uniform opgesteld boven de ingang van de Marineclub. “Samen met de twee mannequins gekleed in uniformen van de jaren ‘70-’80 wordt zo de link gelegd tussen de oude Zeemacht en de huidige Marine op een plaats waar dagelijks honderden toeristen passeren”, duidt Dirk Angillis van het Marinemuseum. (HH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier