Mandaatwissel in Oostkampse OCMW: Laurence Binst volgt Evy De Vlieghere op

Laurence legde haar eed af voor de voorzitter van het OCMW Liesbeth Gellinck in aanwezigheid van burgemeester Jan de Keyser en schepen Sebastiaan Vande Ginste. © GST
Redactie KW

Maandag 16 november legde Laurence Binst (46) de eed af als lid van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst van Oostkamp. Ze volgt Evy De Vlieghere op die met ingang op 16 november haar mandaat beëindigde om privéredenen.

Laurence Binst werd op 18 juli 1974 geboren in Vilvoorde en groeide op in de Brusselse rand, meer bepaald in Grimbergen. Sinds 2000 woont ze in Nieuwenhove. Laurence is gehuwd en moeder van drie zonen. Ze werkt als commercieel medewerker bij SBM/Syntra west/Escala en is zaakvoerder van L&C Immo Consult. Ze is ook actief in de parochie als vormselcatechiste en lid van de groep Communicatie. Als herborist is ze vaak in het bos te vinden waar ze in alle stilte kan genieten van de natuur en van de kruiden. Verder gaan haar interesses uit naar lezen, tennissen en kookt ze graag.

“Met dit mandaat wil ik toch wel een houvast bieden. Ik hoop dat de mensen weten dat we er zijn voor hen en met hen naar oplossingen kunnen zoeken. Ik hoop dan ook dat mensen met vragen en problemen naar me toe zullen komen en ik ben er zeker van dat ik binnen mijn mandaat binnen het Bijzonder Comité voor de Sociale dienst drempelverlagend kan werken”, weet Laurence te vertellen.

Inzetten voor anderen

Op de vraag of dit mandaat kan verenigd worden met haar dagelijks leven antwoordt ze: “Ik ben niet iemand die veel voor de TV zit, ik kan moeilijk stilzitten. Ik heb altijd al veel avondopleidingen gevolgd, was lid van de ouderraad. Ik heb altijd ook het gevoel gehad dat me inzetten voor andere mensen een beetje mijn tweede natuur is. En ik heb voor mijn mandaat de volledige steun van mijn echtgenoot.”

Het Bijzonder Comité voor de sociale Dienst is een bestuursorgaan binnen het OCMW dat maandelijks samenkomt en beslist over individuele hulpvragen en dossiers met betrekking tot maatschappelijke integratie en dienstverlening zoals toekenning , terugvordering, herziening en schorsing van individuele steun. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier